Žandarmerija sprečila blokadu pruge

Izvor: B92, 15.Sep.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija sprečila blokadu pruge

Požega -- Žandarmerija je večeras oko 20 časova sprečila pokušaj proizvođača maline, koji protestuju već peti dan, da blokiraju železničku prugu Beograd-Bar kod Požege.

Učesnici protesta su odmah potom blokirali lokalnu saobraćajnicu koja vodi od Železničke stanice u ovom gradu prema petlji na magistralnom putu, gde nameravaju da provedu čitavu noć.

Na večerašnjem protestu, koji je zasad protekao bez većih incidenata, okupljeno je oko 500 proizvođača maline >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz osam opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga, od Nove Varoši, Prijepolja i Priboja, preko Užica, Bajine Bašte i Kosjerića, do Ivanjice i Požege, izjavio je za Tanjug Dobrivoje Radović, jedan od funkcionera Unije proizvođača maline i drugog jagodičastog voća.

Malinari su se dogovorili da ostanu pri zahtevu da u čitavoj Srbiji jedinstvena akontna cena ne bude manja od stotinu dinara i da država obezbedi stimulaciju proizvođačima od 26 dinara po otkupljenom kilogramu.

U obrazloženju posle večerašnjeg sastanka oni su naveli da je malina jedan od srpskih izvoznih brendova, koji godišnje obezbeđuje devizni priliv od najmanje 150 miliona evra.

Učesnici petodnevnog protesta i dalje očekuju da njihove predstavnike primi predsednik vlade ili neko od ministara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žandarmerija sprečila malinare da blokiraju prugu

Izvor: S media, 15.Sep.2011

Žandarmerija sprečila večeras malinare da blokiraju železničku prugu Beograd-Bar kod Požege.Malinari blokirali lokalnu saobraćajnicu i nameravaju tu da provedu noć. ..Žandarmerija je večeras oko 20 časova sprečila pokušaj proizvođača maline, koji protestuju već peti dan, da blokiraju...

Nastavak na S media...

Šesti dan protesta malinara iz zapadne Srbije

Izvor: S media, 15.Sep.2011

Proizvođači malina sa područja Zlatiborskog i Moravičkog okruga najavili su da će popodne biti doneta odluka o njihovim daljim potezima. Žandarmerija je sinoć oko 20 časova sprečila pokušaj proizvođača maline da blokiraju želežničku prugu Beograd-Bar kod Požege. ..Proizvođači malina...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.