Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dekana Milana Višnjića

Izvor: Blic, 25.Apr.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dekana Milana Višnjića

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je jutros Prekršajnom sudu u Nišu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Milana Višnjića, dekana Medicinskog fakulteta u Nišu.

Prekršajni postupak je pokrenut jer se dekan kada je zapošljavana njegova uža porodica nije isključio iz procesa odlučivanja u zapošljavanju.

Kako je saopštila Agencija, postoji osnovana sumnja da Višnjić, kao funkcioner koji vrši javnu funkciju, nije obavestio pismeno neposrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pretpostavljenog, odnosno Savet Medicinskog fakulteta u Nišu i Agenciju za borbu protiv korupcije o sumnji u postajanje sukoba interesa pre zaključivanja ugovora o radu sa članovima njegove porodice.

Kako se dodaje u saopštenju Agencije, Višnjić je to prema zakonu trebalo da učini u slučaju zapošljavanja sina Aleksandra Višnjića na radnom mestu docenta na predmetu Socijalna medicina, ćerke Jelene Višnjić, na radnom mestu asistenta na predmetu Matematika i informatika, zeta Srđana Ljubisavljevića, na radnom mestu asistenta na predmetu Patofiziologija i majke zeta Snežane Ljubisavljević, na radnom mestu tehničkog sekretara na predmetu Urgentna medicina. Oni se svi smatraju povezanim licima u smislu Zakona o Agenciji.

Odbor Agencije je inače potvrdio meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije dekana 11. aprila ove godine, kojom je Agencija utvrdila navedene povrede zakona.

Povezane vesti: Dekan Višnjić ne da fotelju Razrešuju dekana koji je delio poslove familiji Zaposlio funkcionere stranke svog sina Niš: Studentski parlament Medicinskog fakulteta podržao dekana Protiv dekana iz Niša postoji više prijava zbog zloupotreba

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dekan Višnjić zaposlio sina, ćerku, zeta i priju

Izvor: Kurir, 25.Apr.2012

Podnet zahtev za prekršajni postupak jer nije obavestio pretpostavljenog pre zaključivanja ugovora sa članovima porodice..BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je podnela Prekršajnom sudu u Nišu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dekana Medicinskog fakulteta...

Nastavak na Kurir...

Prekršajna prijava protiv dekana Višnjića

Izvor: RTS, 25.Apr.2012

Prekršajnom sudu u Nišu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dekana Medicinskog fakulteta u tom gradu Milana Višnjića zbog sukoba interesa pri zapošljavanju članova porodice. ..Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je podnela Prekršajnom sudu u Nišu zahtev za...

Nastavak na RTS...

Višnjić: Odazvaću se pozivu suda

Izvor: Danas, 25.Apr.2012

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Prekršajnom sudu u Nišu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Milana Višnjića, dekana Medicinskog fakulteta u Nišu. Višnjić za Danas kaže da proces pred sudom treba da ide svojim tokom i da će se odazvati eventualnom pozivu suda.

Nastavak na Danas...

Prekršajni postupak protiv ilegalaca

Izvor: 025info.rs, 26.Apr.2012, 09:59

Policijski službenici Policijske uprave u Somboru juče su protiv 22 stranca podneli Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu zbog ilegalnog prelaska ili pokušaja ilegalnog prelaska državne granice. U saradn

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.