ZAHLAĐENJE NAM STIŽE IZ HRVATSKE: Nevreme sa grmljavinom večeras i u Srbiji!

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHLAĐENJE NAM STIŽE IZ HRVATSKE: Nevreme sa grmljavinom večeras i u Srbiji!

BEOGRAD - Grmljavina i pljuskovi koji se očekuju krajem dana u Hrvatskoj, prvo na severnom Jadranu, a potom i drugim delovima ove države, prete da stignu i u Srbiju, što će prouzrokovati nagli veliki pad temperature.

Kako javljaju njihovi mediji, u Hrvatskoj se u prvom danu vikenda očekuje olujno nevreme.

"Stručnjaci DHMZ-a u evropskom Meteoalarm sistemu upozoravaju na opasno nevreme, sa neobičnim vremenskim prilikama koji mogu da prouzrokuju štetu, pa i ljudsku žrtvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nužan je oprez i svesnost rizika. Velika je verovatnoća za mestimično olujni vetar i izraženije pljuskove i grmljavinu, pri čemu je moguć i grad, a na Jadranu pijavice", rekao je Zoran Vakula za HRT.

Veliko zahlađenje preti i Srbiji. Prema prognozama, grmljavina nas očekuje već u noći između petka i subote, ali se i u noći između subote i nedelje očekuju padavine sa pljuskovima i grmljavinom, što bi moglo da prouzrokuje da u drugom danu vikenda temperatura padne za 10 stepeni.

Ipak, ako je sudeći po dugoročnim prognozama, nakon vikenda uslediće suvo i sunčano vreme, sa prosečnom temperaturom od 21 stepen, koje će potrajati sve do petka.

U Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno i osetno svežije, na severu uglavnom suvo, u centralnim i južnim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Do kraja nedelje se zadržava promenljivo oblačno i relativno sveže, ponegde s retkom pojavom kratkotrajne kiše ili poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom.

Najviša temperatura u većini mesta od 20 do 25 stepeni. U Beogradu će biti slično vreme. Najviša temperatura u tom periodu biće od 20 do 22 stepena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.