Vulin: Izveštaj Amnestija o odnosu Srbije prema migrantima neistinit i zlonameran

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Izveštaj Amnestija o odnosu Srbije prema migrantima neistinit i zlonameran

Izveštaj Amnesti Internešnala (AI) je neistinit i zlonameran, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin navodeći da je Srbija van svake sumnje "najhumanija, najbolja i najorganizovanija zemlja na migrantskoj ruti".

- Svako ko kritikuje Srbiju zbog odnosa prema migrantima to može da radi samo zato što je zlonameran - rekao je Vulin novinarima u Arilju, reagujući na izveštaj AI u kome su iznete kritike na račun Srbije zbog loših uslova za izbeglice i migrante. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Neka nađu jednu zemlju na migrantskom putu, od Grčke do Nemačke, koja se bolje ponaša prema migrantima, koja je obezbedila bolji smeštaj, u kojoj se migranti više osećaju kao ljudi - poručio je Vulin.

Ministar je poručio toj organizaciji da razgovaraju sa migrantima kako bi od njih čuli da li imaju bilo kakvu primedbu.

Vulin je istakao da bi AI mnogo više pomogao migrantima tako što bi izvršio uticaj na vlade u zapadnoj Evropi da otvore granice i da te ljude prime tamo gde su krenuli, a ne da kritikuju Srbiju.

- Znam da je možda nekada teško velikima da priznaju da ih je jedna Srbija postidela svojim odnosom i organizovanošću, ali to će već jednom morati da priznaju - naglasio je Vulin.

Kako je dodao, Amnesti, što se Srbije tiče, može samo da izrazi zahvalnost prema građanima i vladi za ponašanje prema migrantima.

Vulin je pozvao predstavnike te organizacije da dodju u bilo koji od kampova u Srbiji, da ih obiđu, da se čak i ne najave "pa neka posle daju pošten izveštaj, a ne da šire neistine i da to rade iz čiste zlonamernosti prema Srbiji".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Izveštaj Amnestija neistinit i zlonameran

Izvor: RTS, 22.Feb.2017

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenio je da je izveštaj Amnesti internešnela neistinit i zlonameran, navodeći da je Srbija van svake sumnje najhumanija, najbolja i najorganizovanija zemlja na migrantskoj ruti. . Amnesti...

Nastavak na RTS...

Vulin: Izveštaj Amnesti internešnala zlonameran i neistinit

Izvor: Beta, 23.Feb.2017, 11:54

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je izveštaj Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešnala zlonameran i neistinit."Izveštaj je napravljen sa ciljem da se opere savest velikih zemalja koje se zatvaraju iza ograda i granica,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.