Vulin: Bilo nepravilnosti u Juri i Geoksu

Izvor: Blic, 25.Jul.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Bilo nepravilnosti u Juri i Geoksu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u kompanijama ''Jura'' i ''Geoks'' bilo nepravilnosti i da se država bori protiv svakog kršenja zakona bez obzira od koga ono dolazi.

Vulin je za RTS rekao da je ''Jura'' poklonila Inspekciji rada automobile 2013. godine i da ne može da ulazi u motive zašto se to radilo pre nego što je preuzeo vodjenje tog ministarstva, ali da je u njegovom mandatu sprovodjen zakon.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ta kompanija je, prema njegovim rečima, u protekle dve godine imala više inspekcija nego od kako je došla u Srbiju i to uglavnom po prijavi radnika i to onih koji nisu više u radnom odnosu.

''Mi ne možemo da pomognemo nekome ko više nije u radnom odnosu. Bilo je nepravilnosti u 'Juri', one su ispravljene, za to su čak i kažnjeni'', rekao je Vulin, dodajući da je kontrolisan i ''Geoks'' i to na osnovu prijave radnika iz proizvodnje, budući da je poslodavac organizovao prekovremeni rad više nego što zakon dozvoljava.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, platila taj prekovremeni rad, ali ju je ministarstvo upozorilo da to ne može i da prekovremeni rad mora biti organizovan u skladu sa zakonom.

''Svakako ćemo ponovo da proverimo, to je ono što možemo da radimo i što ćemo raditi”, naveo je Vulin.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vulin o Juri i Geoksu: Bilo je nepravilnosti

Izvor: B92, 25.Jul.2016

Beograd -- Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je u Juri i Geoksu bilo nepravilnosti i da se država bori protiv svakog kršenja zakona bez obzira od koga ono dolazi..Vulin je za RTS rekao da je Jura poklonila Inspekciji rada automobile 2013. godine i da ne može da ulazi u motive zašto se to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.