Vulin: Bez obzira na nisku temperaturu, migranti zbrinuti

Izvor: Blic, 03.Jan.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Bez obzira na nisku temperaturu, migranti zbrinuti

Migranti su tokom boravka u Srbiji, uprkos snegu i hladnom vremenu, u potpunosti zbrinuti, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i dodao da je na našu teritoriju danas ušlo oko 2.000 migranata.

Vulin, koji je posetio prihvatni centar u Šidu, istakao je da su nadležni spremno dočekali izuzetno hladno vreme, tako da svi migranti spavaju u zagrejanim prostorijima, dobijaju hranu, medicinsku i svaku drugu pomoć.

"Bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obzira na nisku temperaturu, na sneg i teško vreme, sve je organizovano, unapred predviđeno i očekivano, i ovi ljudi su zbrinuti tako da niko ne može da se požali da je ostao bez hleba ili grejanja", rekao je Vulin novinarima.

On je rekao da su migranti od ulaska u Srbiju u Preševu do izlaska iz naše zemlje u Šidu zbrinuti u svakom pogledu, da se vodi računa o njihovoj bezbednosti, kao i o bezbednosti naših građana.

Navodeći da je na teritoriju Srbije danas ušlo oko 2.000 migranata iz Makedonije, Vulin je precizirao da trenutno u prihvatnom centru u Šidu boravi oko 200 ljudi, a da je 940 migranata oko 16 sati redovnim vozom otišlo u Hrvatsku.

"Sve funkcioniše, svi migranti koji su prošli kroz Šid dobili su hranu, oni kojima je trebalo i medicinsku pomoć, svi su spavali u zagrejanim prostorijama", naglasio je Vulin i dodao da su kapaciteti u Ssidu dovoljni da izdrže i veći broj ljudi.

Vulin je istakao i da se Srbija prilagodila novim pravilima koja su tražila Slovenija i Hrvatska, tako da se migranti još jednom popisuju, i naglasio da to Srbija očekuje i od Makedonije.

"Svako pravilo koje se evenutalno bude menjalo, menjaće se tako da važi za Srbiju, ali i za Makedoniju i druge zemlje na migrantskoj ruti", rekao je Vulin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Bez obzira na nisku temperaturu, migranti zbrinuti

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2016

Migranti su tokom boravka u Srbiji, uprkos snegu i hladnom vremenu, u potpunosti zbrinuti, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i dodao da je na našu teritoriju danas ušlo oko 2.000 migranata...Vulin, koji je posetio prihvatni centar u Šidu, istakao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.