Izvor: RTV 5, 09.Jul.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodu imaju svi, sem neplatiša, kažu u JKP Naissus (video)

Na visokim temperaturama ima onih koji se muče i bez vode. U selu Krušce desetinama kuća, i pored redovno plaćenih računa, voda je isključena već nedelju dana.
“Ja redovno plaćam, ali, čula sam da nemamo vodu zbog neplaćenih računa, ali zašto da mi ispaštamo zbog onih koji ne plaćaju. Mi nemamo od prošlog utorka vodu, i ne pitajte kako se snalazimo. Dopremamo vodu za piće iz Mramora, a za ostalu upotrebu ne znam ni sama, sa pumpe, ili kako se već snadjemo, punimo burad, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << užas”, kaže Tanja Stojanović iz sela Krušce.
U Javno-komunalnom preduzeću Naissus kažu da je do isključenja moralo da dodje, zbog neplaćenih računa preko šest meseci. I da zajednička merna mesta za više domaćinstava, i interni dogovori, donose kompleksne probleme.
“Mi se suočavamo sa računima koji nisu plaćeni i više od pola godine, i na sve naše apele, te neplatiše ne reaguju, pa je zato moralo da dodje do isključenja. Inače, mi sprovodimo vodu do mernog mesta, a ispostavi se često, to je slučaj u nekim selima, da se kasnije na to jedno mesto priključi i do 40 potrošača. A tu važe njihovi, interni, medjusobni dogovori. Mi tu nemamo šta više, a oni koji su nezadovoljni, mogu rešenje da pronadju u nadležnim službama i organima, mi tu ništa ne možemo, kaže  Aleksandar Mitić, direktor JKP Naissus.

U Naissusu kažu da je, osim ovakvih pojedinačnih problema, vodosnabdevanje redovno, i pored pojačane potrošnje, rezerve vode  su optimalne.
“Iako beležimo najveću dnevnu potrošnju ovih dana, uspevamo da održimo system da funkcioniše bez problema. Svi imaju vodu, i bićemo jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema restrikcije, jer su nam reserve optimalne”, kaže Aleksandar Mitić, direktor JKP Naissus.
U Naissusu ipak podsećaju potrošače, da, u interesu svih, ne koriste vodu iz vodovoda za navodnjavanje i zalivanje. U odnosu na ranije godine, kada su 3. i 4. visinska zona imale problem zbog slabijeg pritiska, ti problemi su sada rešeni, i svi imaju stabilan pritisak, što se naročito odnosi i na Nišku Banju, naglašavaju u Naissusu.

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JKP Naissus: Vodu imaju svi, sem neplatiša

Izvor: OkRadio.rs, 10.Jul.2012, 13:51

Iako su vrućine velike, vodosnabdevanje u Nišu je redovno, rezerve vode su optimalne, i neće biti restrikcija, kaže direktor Javno komunalnog preduzeća Naissus, Aleksandar Mitić.Ipak, u pojedinim prigradskim naseljima, i selima u blizini Niša, poput Krušca i Novog Sela, problemi oko neplaćenih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Zbog neplatiša vodu nemaju i oni koji redovno plaćaju

Izvor: Kurir, 10.Jul.2012

Iako redovno plaćamo od prošlog utorka nemamo vodu i ne pitajte kako se snalazimo. Dopremamo vodu za piće iz Mramora, a za ostalu upotrebu ne znam ni sama, sa pumpe ili kako se već snađemo, punimo burad, užas, kaže Tanja Stojanović iz sela Krušce..NIŠ - Iako su vrućine velike, vodosnabdevanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.