Voda u Užicu ispravna za piće

Izvor: BKTV News, 16.Apr.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Užicu ispravna za piće

Zavod za javno zdravlje Užice obavestio je građane Užica koji koriste vodu za piće sa postrojenja za preradu vode “Pero Antonijević” da se ona može koristiti za piće i pripremu hrane.

Time je ukinuta preporuka Zavoda za javno zdravlje od 9. aprila da se ova voda zbog mutnoće koristi samo u sanitarno – higijenske svrhe.
Problem je nastao posle kvara na ventilu na novom cevovodu sa Sušičkih vrela, kada je usled radova na otklanjanju kvara došlo do zamućenja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vode u pojedinim delovima grada.
Zavod za javno zdravlje u saopštenju navodi da su rezultati bakteriološkog ispitivanja uzoraka vode sa gradskog vodovoda u Užicu pokazali da je ona ispravna za piće.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

UE: Voda se može koristiti za piće

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 00:28

Užice -- Zavod za javno zdravlje Užice obavestio građane koji koriste vodu za piće iz postrojenja za preradu vode "Pero Antonijević”" da se ona može koristiti za piće...Time je ukinuta preporuka Zavoda za javno zdravlje od 9. aprila da se ova voda zbog mutnoće koristi samo u sanitarno - higijenske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.