Vladika: Sabor još nije ništa odlučivao

Izvor: Blic, 17.Maj.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika: Sabor još nije ništa odlučivao

BEOGRAD - Episkop bački Irinej izjavio je danas da na Saboru Srpske pravoslavne crkve još nije bilo nikakvih odluka i da je u toku upoznavanje članova Sabora sa prispelim materijalima.

"Za sada nema konkretnih odluka. Postoji stadijum informacija i analize situacije i problema. Sve se to tiče ukupnog spektra života naše crkve", rekao je vladika Irinej novinarima u Patrijaršiji, drugog dana redovnog zasedanja.

Irinej je rekao da su svi do juče prispeli predmeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raspoređeni po odborima koji treba da ih prouče i referišu o njima, kako bi Sabor mogao da raspravlja i odlučuje.

"Isto tako, određeno je koje teme i problemi treba da budu raspravljani direktno, bez prethodne analize odbora", rekao je on. Vladika je rekao da su članovi Sabora "prešli na upoznavanje sa životom crkve" u periodu između dva Sabora, kako bi te informacije stigle do svih učesnika i izazvale "raspravu i podlogu za donošenje odluka po svim pitanjima".

Episkop Irinej je dodao da je još rano za bilo kakve odluke i da će javnost biti obaveštena kada ih bude. Novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sabor SPC još bez odluka

Izvor: B92, 17.Maj.2011

Na redovnom zasedanju Sabora SPC, koje je počelo 16. maja, još nije doneta nikakva odluka, izjavio episkop bački Irinej...U toku je upoznavanje članova Sabora sa prispelim materijalima, analiziraju se situacije i problemi, rekao je episkop Irinej...Prema njegovim rečima, svi prispeli predmeti su...

Nastavak na B92...

Vladika Nikanor protiv saradnje s vojskom

Izvor: Blic, 18.Maj.2011, 01:05

BEOGRAD - Vikanje, ili najjednostavnije rečeno cirkus koji na Saboru priredio vladika banatski Nikanor postaje nezaobilazni deo zasedanja najvišeg crkvenog tela. Tako je bilo i juče, već drugog dana zasedanja Sabora, kada je vladika banatski, prema saznanjima “Blica”, počeo da viče u trenutku...

Nastavak na Blic...

"Iza kulisa" Sabora SPC

Izvor: B92, 18.Maj.2011

Beograd -- "Cirkus" koji je na Saboru SPC priredio vladika banatski Nikanor postaje nezaobilazni deo zasedanja najvišeg crkvenog tela, piše "Blic"...Tako je bilo i drugog dana zasedanja Sabora, kada je vladika banatski, prema saznanjima "Blica", počeo da viče u trenutku kada je Sinod čitao izveštaj...

Nastavak na B92...

Irinej: Sabor i dalje analizira izazove i iskušenja

Izvor: Blic, 18.Maj.2011

BEOGRAD - Vladika bački Irinej izjavio je, trećeg dana zasedanja Svetog arhijereskog sabora u Beogradu, da se on odvija uobičajenim ritmom, te da je nastavljena zapčeta analiza i procena svih novosti, izazova i iskušenja u životu Crkve...On je novinarima u Patrijaršiji ponovio da tek kada se završe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.