Veroučitelji da ne bojkotuju nastavu

Izvor: S media, 01.Sep.2010, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veroučitelji da ne bojkotuju nastavu

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić pozvao je danas veroučitelje Islamske zajednice u Srbiji da ne bojkotuju nastavu zbog odluke o promeni sastava Komisije za versku nastavu.

Jusufspahić je novinarima ispred Bajrakli džamije rekao da su predstavnici Islamske zajednice Srbije odustali od najavljenog okupljanja ispred Vlade Srbije, jer je to učinila i Islamska zajednica u Srbiji.

"Odustali smo od tog skupa, jer želimo da se sastanemo i suočimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da dodjemo do nečeg što je istine vredno", rekao je Jusufspahić i dodao da je i Islamska zajednica Srbije okupljanje ispred Vlade Srbije odložila "do daljnjeg".

On je rekao da svi veroučitelji na listi Islamske zajednice koju je potpisalo Ministarstvo prosvete, treba da udju u škole i rade svoj posao, a da tu odluku prihvate i direktori škola i da ne prave probleme uvodjenju islamske verske nastave.

Jusufspahić je premijeru i predsedniku Srbije, ministrima, kao i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću poručio da ne dozvole da se politika upliće u rad verskih zajednica, niti uplitanje "spoljnih faktora u rad islamske zajednice".

Dodao je da je Vlada Srbije odlukom o promeni sastava komisije za versku nastavu "konačno učinila pravu stvar" i poručio da su svi muslimani braća, iako su, kako je rekao, omedjeni zastavama (islamskom i državnom) koje se medjusobno ne isključuju.

Jusufspahić je pozvao gradjane da u četvrtak i petak 2. i 3. septembra dodju na večernji obrok (iftar) u Bajkrakli džamiju i da u nedelju 5. septembra prisustvuju večeri Kurana, a da u petak 10. septembra od 13.00 sati prisustvuju proslavi Bajrama.

Komisija za versku nastavu Vlade Srbije promenila je 29. jula svoj sastav i umesto dva postavila jednog predstavnika islamske zajednice.

Tada je saopšteno da je predstavnik Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi Muamer Zukorlić, od 2008. godine "napuštao, bojkotovao i opstruisao rad Komisije, zbog čega je prestala potreba za imenovanjem dva predstavnika islamske zajednice".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo otkazan protest veroučitelja

Izvor: Blic, 01.Sep.2010

Veroučitelji Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić neće doći na ranije najavljeni protest ispred zgrade Vlade Srbije rekao je predsednik Udruženja veroučitelja pri mešihatu te zajednice Hajrudin Balić. ..On je ponovio da veroučitelji ne žele da upadaju u...

Nastavak na Blic...

Moramo Zukorliću da lupimo bananu!?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2010

Muftija Muhamed Jusufspahić rekao je danas da veroučitelji Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) nisu održali protestni skup pred Vladom Srbije, jer ih nije bio dovoljan broj i izrazio je spremnost da se ta i Islamska zajednica Srbije, kojoj pripada, "sastanu i pogledaju jedna drugoj u oči"..."Odložili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.