Veliki petak po gregorijanskom kalendaru

Izvor: RTS, 25.Mar.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki petak po gregorijanskom kalendaru

Hrišćani koji Uskrs proslavljaju u nedelju, 27.marta, obeležavaju Veliki petak, dan stradanja i smrti Isusa Hrista.
Hrišćani veruju da je Isus razapet na Veliki petak i da je vaskrsao u nedelju.
Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služiće misu u 18 časova u crkvi Svetog Antuna, u Bregalničkoj ulici.
Na Veliku subotu nadbiskup >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hočevar će predvoditi misu u 20 sati u crkvi Krista Kralja.
U nedelju, na sam dan Uskrsa, nadbiskup će služiti misu u crkvi Svetih Ćirila i Metodija u 10 sati.
Ove godine Rimokatolici obeležavaju Uskrs 27. marta po Gregorijanskom kalendaru, a pravoslavci, koji verske raznike obeležavaju po Julijanskom kalendaru, 1. maja. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki petak po Gregorijanskom kalendaru

Izvor: B92, 25.Mar.2016

Hrišćani koji Uskrs proslavljaju u nedelju, 27.marta, obeležavaju Veliki petak, dan stradanja i smrti Isusa Hrista...Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služiće misu u 18 časova u crkvi Svetog Antuna, u Bregalničkoj ulici...Hrišćani veruju da je Isus razapet na Veliki petak i da je vaskrsao...

Nastavak na B92...

Danas je Veliki petak po gregorijanskom kalendaru

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Mar.2016

Hrišćanski vernici širom sveta, koji Uskrs praznuju u nedelju, 27. marta, obeležavaju danas Veliki petak, dan kada je stradao i umro Isus Hrist...Povodom obeležavanja Hristovg stradanja i smrti, danas će u rimokatoličkoj crkvi Svetog Križa u Nišu (Jug Bogdanova 1), biti služena večernja misa...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.