VELIKI PETAK Održano Večernje bogosluženje u kapeli Svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji

Izvor: Blic, 30.Apr.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI PETAK Održano Večernje bogosluženje u kapeli Svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji

U prisustvu i sa blagoslovom patrijarha Irineja, episkop toplički Arsenije služio je na Veliki petak Večernje bogosluženje sa iznošenjem Plaštanice u kapeli Svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu.

Plaštanicu je prvi celivao patrijarh srpski Irinej, zatim vladika Arsenije, a potom i sveštenici i okupljeni verni narod, saopšteno je na sajtu SPC.

Plaštanica je platno sa izvezenim ili naslikanim likom Isusa Hrista, neposredno posle njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skidanja sa krsta.

Bogosluženjima na Veliki petak obeležava se vreme smrti i skidanja sa krsta tela Isusa Hrista kada se na posebno ukrašen sto ispred oltara, koji predstavlja Hristov grob, iznosi Plaštanica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.