Uskoro konkurs za projektno finansiranje medija u Novom Pazaru

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro konkurs za projektno finansiranje medija u Novom Pazaru

Šef budžetske službe u novopazarskoj lokalnoj samoupravi Rehemed Halilagić rekao je danas da će uskoro, po završetku pravne procedure, Grad raspisati konkurs za projektno finansiranje medija.

Halilagić je na konferenciji za novinare rekao da je rebalansom budžeta za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja predviđeno milion dinara.

- Raspisaćemo konkurs u kome će jasno biti navedeni svi uslovi učešća i ostali detalji procedure, a onda će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komisija sastavljena od relevantnih članova novinarskih udruženja i grada izabrati najbolje projekte - rekao je Halilagić.

Taj novac je obezbeđen smanjivanjem dotacija ostalim neprivrednim organizacijama koje su u prvobitnom budžetu iznosile 2,4 miliona, a rebalansom su smanjene na 1,4 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović pojasnio je da je milion dinara namenjeno za taj "privremeni konkurs", a da će posle 1. jula novim rebalansom budžeta Grad planirati mnogo veća sredstva za "veliki konkurs".

- Da pojasnimo, ovo nije konkurs prema kome će sada svi mediji pretvoriti u budžetske korisnike, već to znači da ćemo sada finansirati najbolje medijske projekte, kao što su to do sada radile brojne međunarodne organizacije. Grad od 1. jula neće imati svoju Regionalnu televiziju (RTV), tako da ćemo finansirati informacije koje su od javnog interesa za sve građane - rekao je Mahmutović.

On je dodao da projektno finansiranje medija ne znači da će svi mediji koji se jave na konkurs dobiti novac, već samo oni koju budu imali najbolji projekat.

Mahmutović je dodao da je budžetom grada za ovu godinu za RTV predviđeno 68 miliona dinara, ali da to ne znači i da će im ceo iznos biti uplaćen.

- Budžet se usvaja na godišnjem nivou, tako da mi nismo mogli da predvidimo samo sredstva do početka jula. Onog trenutka kada se ova televizija privatizuje, mi ćemo napraviti novi rebalans budžeta i nepotrošeni novac prebaciti u sredstva za rezerve, a onda ga preraspodeliti u druge namene - rekao je Mahmutović.

On je rekao da će se zgrada u kojoj je smeštena RTV nakon njene privatizacije preurediti i izgraditi novi lokali koji će najpre biti ponuđeni predstavnicima svih medijskih kuća u gradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.