Umor ili šverc?

Izvor: Akter, 05.Maj.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umor ili šverc?

Uprava carina saopštila je danas da su carinici, oko 13.30 sati, na aerodromu Nikola Tesla sprečili pokušaj krijumčarenja skupocenog sata marke "Rolex" čija je vrednost iznad 40.000 evra

Luksuzni sat je otkriven u prtljagu jednog 54-godišnjeg elektrotehničara iz Beograda koji se vratio u zemlju iz Brisela.

On se po preuzimanju prtljaga uputio na zeleni kontrolni prolaz predviđen za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Tokom detaljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pregleda carinici su u njegovom ručnom prtljagu, u papirnoj kesi, zatekli skupoceni muški sat marke "Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II", kao i račun iz koga se vidi da je vrednost iznad 40.000 evra, ali da ga je kupac platio 32.500, pošto je sat bio na popustu.

Na pitanje zašto tako skupu stvar nije prijavio za carinjenje, putnik je rekao da je bio umoran od puta i da nije primetio da postoji crveni i zeleni kontrolni prolaz, zbog čega je mahinalno krenuo za većinom drugih putnika ka izlazu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.