UPOZORENJE AMSS Smanjena vidljivost i usporen saobraćaj

Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE AMSS Smanjena vidljivost i usporen saobraćaj

U Srbiji će jutro biti oblačno i kišovito, sa slabom maglom po kotlinama i na putevima pored rečnih tokova, a zbog niske oblačnosti smanjena je vidljivost i usporen saobraćaj preko planinskih prevoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS podseća na opasnost od odorna kojih ima na putevima kroz useke Ibarske, Djerdapaske, Sićevačke i Grdeličke klisure i upozorava na oprezniju vožnju i smanjenje brzine, na ulazu i izlazu iz tunela.

Na putevima u planinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predelima mogući su nanosi zemlje zbog prognoziranih obilnijih padavina i pljuskova.

AMSS najavljuje da će na državnom putu I B reda broj 27, Loznica - Zavlaka, deonica Krst - Zavlaka, doći do potpune obustave saobraćaja u četvrtak, 5. maja, u periodu od 09.00 do 18.00 časova zbog izvođenja radova na periodičnom održavanju.

Alternativni pravci za sva vozila su državni put II A reda broj 139 Krst - Krupanj i državni put II A reda broj 137 Krupanj - Zavlaka.

Na državnom putu I B reda broj 22, Beograd - Lazarevac, na deonici Orlovača- Rušanj, doći će do izmene režima saobraćaja od 4. do 18. maja zbog izvođenja radova na mašinskom iskopu putnih kanala.

Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem.

Do srede, 04.maja, nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, na deonici od Čiflika do Staničenja.

Saobraćaj je i dalje obustavljen zbog aktivnog klizišta "Carevac" na državnom putu I/B reda broj 28, na deonici Dub - Kostojevići.

Alternativni putevi su Užice - Kneževići (DP Ib/23) - Kremna (DP Ib/28) - Kaluđerske Bare - Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica ili

Užice - Dubci (Ib/28) - Kremna (IIa/173 - Ib/28) - Kaluđerske Bare -

Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica.

Saobraćaj je obustavljen i na državnom putu II B reda broj 342, na deonici Ub - Popučke - Iverak zbog radova na sanaciji klizišta, a alternativni put je Ub - Slovac - Valjevo.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dodaje AMSS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPREZNO ZA VOLANOM: Prilagodite brzinu zbog kiše i magle

Izvor: Kurir, 02.Maj.2016

...AMS S podseća na opasnost od odorna kojih ima na putevima kroz useke Ibarske, Djerdapaske, Sićevačke i Grdeličke klisure i upozorava na oprezniju vožnju i smanjenje brzine, na ulazu i izlazu iz tunela Na putevima u planinskim predelima mogući su nanosi zemlje zbog prognoziranih obilnijih padavina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.