U Gradskoj upravi Niša 230 zaposlenih višak

Izvor: Akter, 29.Maj.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gradskoj upravi Niša 230 zaposlenih višak

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je danas da u niškoj gradskoj upravi 230 zaposlenih predstavlja višak

"Po važećim propisima Gradska uprava Niša može da ima 1.302 zaposlena, a mi imamo 230 ljudi viška", kazao je on novinarima u pauzi skupa o unapređenju upravljanja javnim finansijama na lokalnom nivou, koji je održan u Beogradu.

Govoreći o otpuštanju viška zaposlenih, on je naveo da će se "prvo ići na varijantu dobrovoljnog izlaženja iz posla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << a ako ne bude dovoljno kandidata, onda će morati da se upotrebi neki drugi kriterijum".

Kako je objasnio, kriterijum za rešavanje viška zaposlenih bi trebalo da bude "sposobnost, znanje, iskustvo i potencijal onoga ko ostaje da radi".

Perišić je kazao da će se u toku sprovođenja socijalnog programa videti koliko će biti zainteresovanih za odlazak, pre svega onih kojima je ostalo malo vremena do odlaska u penziju ili onih koji bi mogli da sa otpremninom počnu neki drugi biznis.

Prema njegovim rečima, brzo nakon dobijanja zvaničnih dokumenata iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pokrenuće razgovore sa ljudima koji mogu biti kandidati da ostanu bez posla.

Perišić je potvrdio da je u Gradskoj upravi Niša bilo zapošljavanja članova stranaka, ali je kazao da je taj problem ranije nastao i da je kulminirao od 2010. do 2012. godine.

Gradonačelnik Niša je istakao da u lokalnoj samoupravi sada ima manje zaposlenih nego pre tri godine, na početku njegovog mandata, navodeći da trenutna vlast nije primala zaposlene, već je to radio neko drugi.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.