Izvor: Blic, 30.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toge za sudije Ustavnog suda Srbije

Sudije Ustavnog suda Srbije (USS) odlučile su da ubuduće na redovnim sednicama nose službenu odeću - togu, izjavio je danas Tanjugu savetnik za odnose s javnošću USS Dejan Milić.



Toge će biti crne boje sa plavim detaljima oko okovratnika i na rukavima, rekao je Milić. Predsedica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić nosiće i pozlaćenu kolajnu sa medaljonom na kome će biti grb Srbije i natpis - Ustavni sud. Kako je naveo Milić, sudije bi toge trebalo prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ponesu 19. februara, za kada je planirana svečana sednica Ustavnog suda Srbije povodom 45 godina rada ove najviše pravosudne institucije. Odluka o nošenju toga biće objavljena u "Službenom glasniku Srbije" i stupiće na snagu osmog dana od dana objavljivanja. Milić je naveo da je nošenje toge praksa u ustavnim sudovima u svetu i da je naš sud među poslednjima koji ih uvodi. Kada budu formirani Apelacioni i Vrhovni kasacioni sud, i oni bi trebalo da odluče o svojoj službenoj odeći.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toge za sudije Ustavnog suda Srbije

Izvor: RTS, 30.Jan.2009

Sudije Ustavnog suda Srbije odlučile da ubuduće na redovnim sednicama nose službenu odeću – togu. Sudije bi toge trebalo prvi put da ponesu 19. februara...Savetnik za odnose s javnošću Ustavnog suda Dejan Milić saopštio je danas da su sudije Ustavnog suda Srbije odlučile da ubuduće na redovnim...

Nastavak na RTS...

Sudije Ustavnog suda u togama

Izvor: B92, 30.Jan.2009

Beograd -- Sudije Ustavnog suda Srbije odlučile da na redovnim sednicama nose službenu odeću - togu, saopštio je savetnik za odnose s javnošću tog suda Dejan Milić... Toge će biti crne boje sa plavim detaljima oko okovratnika i na rukavima, rekao je Milić. Predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.