TEROR U FABRICI JURA: Teraju ih da nose pelene

Izvor: NaDlanu.com, 29.Apr.2016, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEROR U FABRICI JURA: Teraju ih da nose pelene

Radnici u strahu da će dobiti otkaz, trpe maltretiranje.

Zaposleni u južnokorejskoj fabrici Jura za proizvodnju kablova za auto-industriju u Leskovcu, trpe strašnu torturu od strane rukovodstva.

Radnici su podvrgnuti raznim matretiranjima, i fizičkom i psihičkom, spominje se i seksualno uznemiravanje žena, ali jedna stvar je prelila čašu.

Naime, smatrajući da radnici provode previše vremena na pauzi za odlazak u toalet, rukovodstvo ove fabrike užasa >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je uvelo novo pravilo. Odlazak u toalet je dozvoljen samo u određeno vreme, a ko ne može da izdrži do tada, savetuju mu da nosi pelene za odrasle!

Zbog ovakvog ponižavanja i drugih vidova zlostavljanja, zaposleni u leskovačkoj fabrici Jura su se žalili višim instancama, ali njihovi pokušaji su se završili loše - većina je dobila otkaz. Organizovani su i štrajkovi nekoliko puta, ali ishod nije bio zadovoljavajuć.

Mnogi radnici ćute, u strahu da će ostati bez posla.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.