TEMPERATURNI ŠOK  Pakleni jul već za vikend

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEMPERATURNI ŠOK Pakleni jul već za vikend

Posle kišnog juna stiže nam vreo jul u kome će temperature ići do 35 stepeni, najavljulje za „Blic“ Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sa konstatacijom da nam napokon stiže lepo vreme, Todorović se nije složio.

- Ne, ovo je dosad bilo lepo. Ono što sledi su vrućine koje će teško pasti svima, a pogotovo onima koji žive u gradovima bez mnogo zelenih površina - objašnjava Todorović.

On napominje da je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas na jugu i jugoistoku moguć poneki pljusak, a da potom sledi porast temperature i pretežno sunčano vreme, dok nas prave letnje temperature iznad 30 stepeni očekuju već od subote.

- Najtoplije će biti u utorak i sredu sledeće nedelje, kada će temperature ići i do 35 stepeni, ali sve je to primereno julu i letu. Jutarnje temperature neće biti previsoke, a vrućine će potrajati najmanje do sredine jula - kaže Todorović.

Meteorolog Časlav Stanojević objašnjava da je kišoviti jun pogodovao usevima, posebno kukuruzu i pšenici, a da će lepo vreme koje sledi pogodovati žetvi tih kultura.

Dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći, savetuje nam da tokom vrelih dana pijemo što više vode i da izbegavamo sunce od 10 do 17 sati.

- Obavezno nosite šešire i flašicu vode, a jedite pretežno lagane salate, voće i čorbe - poručuje Macura.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stižu vrućine

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2015

Posle kišnog juna stiže vreo jul u kome će temperature ići do 35 stepeni, najavljulje Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda...Sa konstatacijom da nam napokon stiže lepo vreme, on se nije složio. - Ne, ovo je dosad bilo lepo. Ono što sledi su vrućine koje će...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.