Sutra novo nadmetanje za službena vozila

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra novo nadmetanje za službena vozila

Javno nadmetanje prodaje službenih vozila u državnom vlasništvu biće organizovano sutra u Palati Srbija, najavila je Republička direkcija za imovinu. Zaključkom Vlade Srbije oglašena je prodaja 241 vozila čiji su korisnici državni organi i organizacije.
Tokom registracije učesnika prijavljeno je 60 učesnika zainteresovanih za 38 vozila, a početne cene utvrdila je Poreska uprava, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva registrovana pravna i fizička lica koja su uplatila depozit u iznosu od 20.000 dinara, po vozilu.
Prilikom registracije 30. i 31. jula učesnici javnog nadmetanja su nadležnoj komisiji predali popunjen obrazac Prijave za učešće na javnom nadmetanju sa Prilogom 1, koji je bio dostupan na sajtu Uprave za zajedničke poslove i dokaz o uplati depozita.
Licitacioni korak za vozila čija je početna kupoprodajna cena do 200.000 dinara iznosi 5.000 dinara, a za vozila čija je početna kupoprodajna cena veća od 200.000 dinara iznosi 10.000 dinara.
Učesnik javnog nadmetanja koji ponudi najvišu cenu proglašava se kupcem.
Kupoprodajni ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem se zaključuje u roku od pet radnih dana od dana održavanja javnog nadmetanja, a kupoprodajna cena se plaća u roku od jednog dana od dana zaključenja ugovora.
U suprotnom najpovoljniji ponuđač gubi pravo na povraćaj depozita, a komisija poziva drugoplasiranog radi zaključenja ugovora.
Učesnicima javnog nadmetanja koji nisu proglašeni za kupce depozit se vraća u roku od sedam radnih dana od dana javnog nadmetanja.
Porez na prenos, troškove preuzimanja vozila i eventualno druge troškove snosi u celosti kupac.
U prethodnim krugovima javnog nadmetanja koje je sprovela Republička direkcija za imovinu od 510 vozila, koliko je bilo ponuđeno, u tri kruga licitacije prodato je 363 automobila i ostvaren prihod od 115,8 miliona dinara.
Za preostala vozila koja nisu otuđena u postupcima javnog nadmetanja Republička direkcija za imovinu je objavila javni poziv i utvrdila listu podnosioca koji ispunjavaju uslove za davanje na korišćenje motornih vozila i to za ukupno 94 vozila, od čega 49 vozila u javnoj svojini Republike Srbije, čiji su korisnici državni organi i organizacije i 45 vozila u svojini javnih preduzća, javnih agencija i društva kapitala čiji je osnivač Republika Srbija, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nova javna prodaja službenih vozila

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2015

Javna prodaja službenih vozila u državnom vlasništvu biće organizovana danas u Palati Srbija, najavila je Republička direkcija za imovinu...Prodaje se 241 vozilo čiji su korisnici državni organi i organizacije, a prijavljeno je 60 učesnika zainteresovanih za 38 vozila. Početne cene utvrdila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.