Studenti Pravnog fakuletat i FPN volontiraju u državnim institucijama

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Pravnog fakuletat i FPN volontiraju u državnim institucijama

Najbolji sudenti Pravnog i Fakulteta političkih nauka ubuduće će moći da volontiraju u državnim institucijama, a možda i zasnuju stalni radnio odnos u njima.

To će im omogućiti sporazum koji su danas poptpisali dekani dva fakulteta, Sima Avramović i Dragan Simić, sa ministrom za rad, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

Oba dekana su kazala da ovaj sporazum predstavlja način na koji država želi da pokaže istinsku brigu o mladima, o njihovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budućnosti.

Ministar Đorđević je rekao da će 200 najboljih studenata, po 100 sa oba fakulteta, nakon što prođu oštre kriterijume, dobiti priliku da tri meseca volontiraju i upoznaju i dobre i loše strane rada u institucijama.

- Oni najbolji imaće priliku da se izbore i za stalno zaposlenje na mestu na kome su se tokom studija videli u budućnosti - rekao je Đorđević, i dodao da će program volontiranja omogućiti da se nivo nezaposlenosti smanji.

Ministar je pozvao i dekane ostalih srodnih fakulteta, odnosno njihove studente, da se pridruže programu.

Dekan Avramović je ocenio da je potpisivanje sporazuma između ostalog važno i zato što ne obećava samo volontiranje već i trajniju karijeru za najbolje volontere.

- Najbolji studenti već od danas dobijaju priliku da volontiraju u državnim insitucijama, i da svojim znanjem i zalaganjem izbore mogućnost za trajniju karijeru, onu o kojoj sanjaju - rekao je Avramović.

Dekan FPN Dragan Simić ocenio je kao veoma važno što sporazum na dobrobit celog društva i institucija stavlja u pogon znanje koje studenti imaju.

Prema njegovim rečima, od posebnog značaja će biti znanja koja se stiču na smeru Socijalne politike i socijalnog rada, a koje će moći da budu primenjena u radu sa osetljivim grupama, nezaposlenim, invalidima, starima, ženama i decom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Studenti prava i FPN-a na praksi u Ministarstvu rada

Izvor: RTS, 22.Avg.2017

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike potpisao je sa dekanima Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta Sporazum o tromesečnom volontiranju studenata u tom ministarstvu. Volontiraće odlični studenti završnih godina, a najbolji će moći da se zaposle, zbog odlaska stručnjaka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.