Stručna praksa za 412 studenta u javnim preduzećima

Izvor: RTS, 12.Okt.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručna praksa za 412 studenta u javnim preduzećima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević potpisali su protokol o saradnji kojim je omogućena stručna praksa za 412 studenata sa 10 fakulteta u javnim preduzećima i agencijama iz resora ministarstva.
Konkurs za praksu biće objavljen već danas na sajtu Univerziteta u Beogradu i Centra za razvoj karijere, a na tim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sajtovima akademci se mogu obavestiti o potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje.

Mihajlović je, nakon potpisivanja sporazuma, rekla da je to najbolji način da studenti osim stečenog znanja na fakultetu dobiju i praksu, te da se nada da će studenti u agencijama, institucijama biti zainteresovani za posao i da će zanimanje koje su odabrali dodatno zavoleti.
"To će im biti još jedan fakultet i nadam se da će ih preduzeća u koje odu na praksu i zadržati", rekla je ministarka i dodala da se na taj način stiču praktična znanja za oblasti za koje su se obrazovali.
Rektor Univerzieta u Beogradu rekao je da ta visokoškolska ustanova osim kvalitetnog obrazovanja nastoji da pruži dodatnu podršku studentima i pripremi ih za budući poziv.
Podsetio je da je iz tog razloga 2006. godine otvoren Centara za razvoj karijere koji ima za cilj da studenti steknu određene veštine i određena radna iskustva.
"Centar posreduje sa kompanijama i firmama da se značajan broj studenata dodatno obuči", rekao je Bumbaširević.
Studenti će praksu obavljati u narednih godinu dana u tri različita ciklusa i to u prvom ciklusu od novembra do februara, planirano je 114 mesta.
Na praksu se mogu prijaviti studenti Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Tehnološko-metalurškog, Rudarsko-geološkog, Fizičkog i Pravnog fakulteta, ali i Ekonomskog, Filološkog, Arhitekture, FON-a.
Studenti će praksu obavljati u "Železnicama Srbije", "Putevima Srbije", Aerodromu "Nikola Tesla", AiR Srbija, Kontroli letenja Srbije i Crne Gore, JAT tehnika, Institutu za puteve, Saobraćajnom institutu CIP, agencije i sektori unutar ministarstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan protokol: Stručna praksa za 412 studenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević potpisali su danas protokol o saradnji kojim je omogućena stručna praksa za 412 studenata sa 10 fakulteta u javnim preduzecjima i agencijama iz resora ministarstva...Konkurs...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mihajlović: Srbija će napredovati na "Doing Business" listi

Izvor: Blic, 12.Okt.2016

Srbija će, izvesno je, na narednoj Duing biznis listi Svetske banke ostvariti napredak, ocenjeno je danas na zasedanju Radne grupe za unapređenje plasmana Srbije na toj listi, a kojom predsedava potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović...Srbija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.