Stefanović: Rezultati saobraćajne policije doprineli bezbednosti građana!

Izvor: Kurir, 03.Jun.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Rezultati saobraćajne policije doprineli bezbednosti građana!

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su rezultati koje je saobraćajna policija ostvarila u prethodnih godina dana doprineli povećanju osećaja bezbednosti građana, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i poginulih na putevima u Srbiji i dodao da takva praksa i u narednom periodu mora biti nastavljena.

Stefanović je na sastanku sa pripadnicima saobraćajne policije istakao da svima koji su počinili saobraćajni prekršaj, ma >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ko oni bili, kazna mora biti naplaćena, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Samo na taj način smanjuje se broj saobraćajnih nesreća, broj povređenih i poginulih. Ne smemo dozoviliti da se tokom vožnje koristi mobilni telefon, da ljudi voze u alkoholisanom stanju i da prekoračuju brzinu kretanja, voze bez sigurnosnog pojasa", kazao je ministar i najavio da će pojačana kontrola saobraćaja, kao i kontrola vozila visoke klase biti sprovođene i u narednom periodu.

Govoreći o korupciji u policiji, Stefanović je poručio da će Sektor unutrašnje kontrole biti znatno osnažen i da je Ministarstvo apsolutno posvećeno borbi protiv te negativne pojave.

"Hiljadu dobrih dela policije su ništa spram jednog lošeg dela koje vidi javnost. Jedan korumpiran čovek, koji prođe nekažnjeno, stvara sliku u javnosti da je takav ceo sistem. Vi to možete da zaustavite, šaljući snažnu poruku da niko nije privilegovan i da će svi koji se ogreše o zakon biti sankcionisani", istakao je Stefanović.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Rebić istakao je da je za prvih četiri meseca ove godine, saobraćajna policija otkrila oko 300.000 prekršaja, što je za 56 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Predstavljajući rezultate rada saobraćajne policije, Rebić je precizirao da je otkriveno 89.500 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 15.460 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, oko 10.500 prekršaja pešaka, 56.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnih pojaseva.

Prema njegovim rečima, presretači su u prvih pet meseci ove godine otkrili ukupno 6.862 prekršaja, što je skoro jednako broju prekršaja koje su otkrili tokom cele 2014. godine, kada su sankcionisali 6.885. Rebić je ukazao da će akcenat rada saobraćajne policije, tokom predstojeće turističke sezone, biti obezbeđenje maksimalne protočnosti saobraćaja u zonama graničnih prelaza i naplatnih stanica na auto – putu, obezbeđenje velikih manifestacija koje se tokom leta održavaju u Srbiji i pojačana kontrola alkoholisanosti vozača, svakodnavna kontrola brzine kretanja, korišćenja sigurnosnih pojaseva, kao i brz izlazak na mesto saobraćajne nezgode i profesionalno obavljanje uviđaja

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.