Izvor: B92, 12.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen-ploča nastradalima u Grdeličkoj klisuri

Grdelica -- U znak obeležavanja petogodišnjice NATO-bombardovanja, u Grdeličkoj klisuri je u ponedeljak otkrivena spomen-ploča nastradalima u napadu na međunarodni putnički voz koji su 12. aprila 1999. pogodila četiri projektila. U napadu je poginulo više od 30 osoba, njihov konačan broj nikada nije utvrđen, a više desetina ih je povređeno. Zvaničnici NATO su tragediju u Grdeličkoj klisuri označili kao "kolateralnu štetu".

Ministar za kapitalne investicije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Velimir Ilić otkrio je spomen-ploču na železničkom mostu na ulazu u Grdeličku klisuru gde je bombardovan voz. "Ko je bio u pravu pokazeće istorija, ali neko je ovde bombardovao ljude i to je zločin i to je pravi terorizam", rekao je Ilić. "Sramota je da časne i poštene vojnike koji su branili Srbiju, generale i pukovnike koji su časno i pošteno radili svoj posao, sada povlačimo i sudimo", rekao je Ilić.
Vence su položili članovi porodica poginulih, predstavnici "Železničko-transportnog preduzeća" i Sindikata te firme, opštine Leskovac, SUBNOR i Socijalistgičke partije Srbije. Organizator obeležavanja je Gradski odbor Sindikata železničara Niša. Organizator obeležavanja petogodišnjice je Gradski odbor Sindikata železničara Niša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.