Skupštinski odbor sutra o Programskom savetu RTS i REM

Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinski odbor sutra o Programskom savetu RTS i REM

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje raspravljaće na sutrašnjoj sednici o postupku za izbor kandidata za članove Programskog saveta RTS i postupku za predlaganje kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Prva tačka predloženog dnevnog reda je informacija o postupku za izbor kandidata za članove Programskog saveta RTS, a druga odlučivanje o pokretanju postupka za predlaganje kandidata za člana Saveta REM-a na osnovu predloga nadležnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbora Skupštine Vojvodine i na osnovu predloga Udruženja izdavača elektronskih medija.

Sednicu je zakazala predsednica tog skupštinskog tela Maja Gojković.

Odbor je krajem novembra 2015. godine doneo odluku o pokretanju postupka za izbor kandidata za članove Programskog saveta RTS.

To telo ima 19 članova, koji se biraju na tri godine i ne mogu ponovo biti imenovani, a doskorašnji saziv je konstituisan februara 12. februara 2013. godine.

Ssto se tiče Saveta REM-a, taj organ ima devet članova, koje bira Skupština Srbije iz reda uglednih stručnjaka u oblasti koje su od značaja za obavljenja poslova iz nadležnosti REM-a.

Savet REM-a trenutno ima šest od ukupno devet članova, a nova tri člana treba da predloži nadležni odbor Skupštine Vojvodine, udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gojković: REM funkcioniše u zakonskim okvirima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 03:03

Predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Maja Gojković izjavila je danas da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) funkcioniše u zakonskim okvirima, bez obzira što u ovom momentu u Savetu tog tela radi šest od devet članova...Gojković je novinarima u parlamentu, nakon što...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.