Skupština Advokatske komore Beograd koju je sazvao Šoškić danas u Sava Centru

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Advokatske komore Beograd koju je sazvao Šoškić danas u Sava Centru

Skupština Advokatske komore Beograd koju je zakazao predsednik AKB Slobodan Šoškić treba da se održi danas u Sava centru.

Na toj skupštini treba da se odluči o datumu održavanja izbora za novo rukovodstvo AKB, a aktuelno rukovosdstvo želi da to bude 10. jun.

Sa druge strane, više stotina advokata 8. aprila su na vanrednoj skupštini odlučili da se 13. maja održi skupština AKB radi sprovođenja izbora za kompletno novo rukovodstvo. Zbog ovih, ali i niza drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nesuglasica, nije izvesno koja će od ove dve "skupštine" AKB sprovesti legitimne izbore za predsednika komore i sve druge organe AKB.

Vanredna skupština AKB održana je na inicijativu nekoliko kandidata za novog predsednika AKB koju je podržalo 576 beogradskih advokata. Na tom zasedanju oko 300 advokata podržalo je održavanje izborne skupštine 13. maja zbog bojazni da će izbori ponovo biti odloženi, kao i zbog najava novih izmena Statuta AKB.

Na izbornoj skupštini treba da se izaberu predsednik AKB, njegov zamenik, članovi Upravnog odbora, disciplinski tužioci i sud, kao i delegati u skupštini Advokatske komore Srbije.

Mandati aktuelnom rukovodstvu istekli su 2014. godine, pa vandredna skupština advokata zahteva hitan izbor novih legitimnih predstavnika tog profesionalnog udruženja.

Izbori za nove ograne nisu mogli da se održe u protekle tri godine zbog brojnih nesuglasica advokata unutar beogradske komore, te su stalno odlagani.

Izbor legitimnih predstavnika AKB neophodan je radi održavanja izbora za nove organe Advokatske komore Srbije, kojima su mandati takođe istekli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.