Situacija u saobraćaju pod kontrolom, sve službe angažovane na rašćićavanju snega

Izvor: BKTV News, 12.Jan.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija u saobraćaju pod kontrolom, sve službe angažovane na rašćićavanju snega

Vremenski uslovi u Srbiji su se blago popravili u odnosu na prethodne dane, ali realtivno niske temperature i dalje traju , pa se na putevima i dalje preporučuje oprezna vožnja.

Situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju u Srbiji je pod kontrolom, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ističući da Ministarstvo preduzima sve potrebne mere, kako bi se obezbedilo nesmetano odvijanje saobraćaja.

Javna >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << preduzeća i nadležne službe su konstantno na terenu i rade na rašćišćavanju snega i leda koji ometaju bezbedno odvijanje saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Zbog snežnih padvina je i dalje obustavljen saobraćaj na putu Kriva Feja - Gornja Ljubata , a zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor) - Sjenica, ganica PZP Užice/Novi Pazar - Sjenica - Novi Pazar, Granica održavanja Sremput/PZP Valjevo (Savski most Šabac)-Šabac-Koceljeva-Valjevo-Granica PZP Valjevo/Putevi Požega , kao i državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak)-Loznica-Osečina-Valjevo-granica PZP Valjevo/Beograd.

Za šlepere i kamione je zbog snežnih padavina obustavljen saobraćaj i na putnim pravcima Šabac-Volujac- Zavlaka -Banja Badanja -Krupanj -Gračanica, Krst - Korenita - Krupanj,Debrc-Banjani-Ub-Novaci-Koceljeva-Šabačka Kamenica-D. Crniljevo-Osečina-Gunjaci-Pecka-Ljubovija, Pričević-Pecka, kao i Valjevo -Poćuta -Granica PZP Valjevo/Putevi Užice (Debelo brdo), zatim Valjevo - Lelić - Granica PZP Valjevo/Putevi Požega i pravac Granica PZP Valjevo/Užice (Debelo Brdo) - Rogačica - Bajina bašta - Kaluđerske bare - Kremna.

Saobraćaj je obustavljen za kamione i šlepere i na oputnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik,Drenska klisura (Drenje) - Grčak - Aleksandrovac -Kruševac, Vrnjci - Vrnjačka Banja - Stanišinci - Grčak - Brus - Razbojna, Stopanja -Vitkovo -Brus - Brzeće - Kopaonik - Granica PZP Kruševac/Novi Pazar, zatim pravac Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica, Kumanica - Golijska Reka - Granica PZP ivanjica/Novi Pazar, Kraljevo (Kovanluk) - Goč granica sa PZP Kruševac, kao i pravci Kopaonik - Rudnica, Kopaonik - granica sa PZP Kruševac (Jaram) i Granica PZP Novi Pazar/Kručevac (Dobre vode) -Goč -Stanišinci.

U saopštenju ministarstva se navodi da je saobraćaj obustavljen i na pravcu Pricevic-Pecka zbog radova na mostu u Pećkoj.

Naglašava se i da železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač "infrastruktura železnice Srbije" funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima, kao i da nema poteškoća u odvijanju robni železnički saobraćaj.

Podseća se i da je pruga Novi Sad - Kisač koja je bila zatvorena za saobraćaj od juče u 19.16 puštena je za saobraćaj vozova u 01.45 .

Ministarstvo saobraćaja ističe i da su svi letovi iz planiranog reda letenja realizovani, bez otkazivanja prouzrokovanih vremenskim prilikama i dodaje das u na pojedinim letovima zabeležena prihvatljiva kašnjenja zbog meteorološke situacije na odredišnim ili polaznim aerodromima.

Avio - saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla odvija se bez prekida i za danas je, po redu letenja, planirano 135 avio-operacija u redovnom saobraćaju

i na Aerodromu Konstantin Veliki saobraćaj se odvija nesmetano i vremenski uslovi ne utiču na opslugu, prihvat i otpremu vazduhoplova, putnika i stvari, kao i rad ostalih službi, dok su i uređaji i sistemi u kontroli letenja SMATSA u punom operativnom radu, a sve usluge u vazdušnoj plovidbi pružaju se neometano.

Kada je reč o vodnom saobraćaju , kako se dodaje u saopštenju na reci Tisi je obustavljena plovidba od 5. januara.2017. a plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Na kanalima hidro sisitema DTD je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba 6. Januara i to na kanalu Bečej-Bogojevo od Bečeja do Vrbasa, kanalu Vrbas-Bezdan, kanalu Bačka Palanka-Novi Bečej, Kikindskom kanalu i kanalu Zlatica

Na reci Savi je 8. Januara 2017. godine, usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niskog vodostaja dok je tog istog dana i na reci Dunav usled pojave leda i ledohoda, kao i jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača obustavljena plovidba.

Proglašena je i redovna odbrana od leda na Dunavu, na Savi, kao i na celom toku Tise, a doneta je odluka o aktiviranju ledolomca "Greben" na potezu od Ðerdapa 1 do izlaska iz Kazan.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Ministarstvo: Saobraćaj u Srbiji nesmetano se odvija

Izvor: Blic, 12.Jan.2017

Situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju u Srbiji je pod kontrolom, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ističući da preduzima sve potrebne mere kako bi se obezbedilo nesmetano odvijanje saobraćaja...Navodeći da su se vremenski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.