Sergej Lavrov predao ikonu Svetog Gergija manastiru u Gvatemali

Izvor: Vostok.rs, 30.Mar.2015, 04:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Lavrov predao ikonu Svetog Gergija manastiru u Gvatemali

30.03.2015. -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov sreo se danas u Gvatemali s nastojateljicom manastira Svete Živonačalne Trojice «Lavra Mambre» (Antiohijski Patrijarhat), prenosi RIA-Novosti, mati Ines (Ajau Garsija).

Sergej Lavrov joj je za hram predao ikonu sveca koji se veoma poštuje u Gvatemali – velikomučenika Georgija Pobedonosca.

 

Manastir Svete Trojice u Gvatemali

    

 

U 36. godini sestra Ines >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je naglo promenila svoj život napustivši katolički monaški red i postavši pravoslavna monahinja. To je bio dug put. «Kad sam u 20. godini postala katolička monahinja dobila sam na čitanje tekst o prepodobnom Serafimu Sarovskom i njegovu besedu s Motovilovom na španskom jeziku. I još jednu knjigu – «Lestvicu» Jovana Lestvičnika, koja je bila odatle, iz Rusije, i drugu, na grčkom – o Svetoj liturgiji Grigorija Palame. To mi je otvorilo oči i srce da tražim i da tražim. Šesnaest godina kasnije našla sam pravoslavlje,» - rekla je ona.

Obitelj Svete Trojice osnovale su sestra Ines i sestra Marija (Amistoso) u aprilu 1986. godine.

Poznato je da je manastirski hram sagrađen u staroruskom stilu. Detaljnije se o mati i njenoj obitelji može pročitati ovde.

Sa ruskog Marina Todić

pravoslavlje

 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.