Saradnja parlamentarki iz regiona za veću ravnopravnost

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja parlamentarki iz regiona za veću ravnopravnost

Predsednica Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Srbije Marija Obradović rekla je da su parlamentarke iz 12 zemalja jugoistočne Evrope u Skupštini Srbije potpisale memorandum o saradnji, koji za cilj ima unapređenje stanja rodne ravnopravnosti u tim zemljama.
Marija Obradović je, nakon završetka dvodnevne konferencije parlamentarki Jugoistočne Evrope, novinarima u parlamentu rekla da su se parlamentarke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavezale da u narednim godinama sarađuju na izradi zakona i praćenju njihovog sprovođenja, a u cilju unapređenja stanja rodne ravnopravnosti, javlja Tanjug.

"Imaćemo zajedničke zakonske incijative, ali i ideju u oblasti borbe protiv nasilja nad ženama, ekonomskog osnaživanja žena i podsticaja većeg učešća žena u politici. Uložićemo maksimalnu energiju i trud da unapredimo stanje rodne ravnopravnosti u jugoistočnoj Evropi", ističe Obradovićeva.
Predsednica Ženske parlamentarne mreže napomonje da je na parlamentarkama jugoistočne Evrope da, donoseći nove zakone i kontrolom njihovog sprovođenja, učine boljom oblast rodne ravnopravnosti.
U Skupštini Srbije je juče i danas održana konferencija parlamentarki Jugoistočne Evrope ''Ravnopravne i osnažene - zajedno smo jače', a u čijem je radu učestvovalo 50 parlamentarki iz 12 zemalja.
Prema najavi Obradovićeve, sledeći susret je zakazan za jesen u Tirani, gde će parlamentarke nastaviti saradnju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.