Šabac primer ostalim gradovima u Srbiji

Izvor: Beta OMS, 04.Nov.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac primer ostalim gradovima u Srbiji

-    Šabac je odličan primer drugim gradovima i opštinama u Srbiji kako se prikuplja dokumentacija za izradu rešenja o državnoj pomoći za porušene i oštećene stambene objekte tokom majskih poplava. Do sada nemamo informaciju o sumnji u bilo koje rešenje izdato u Šapcu. Ostali gradovi nisu imali kapacitet kao Šabac, rekao je Marko Blagojević, direktor Vladine kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja gostujući danas u emisiji „Talasanje” Radio Beograda 1.Jedan od sagovornika u emisiji bio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je podsetio na to kako je Šabac u proceduri prikupljanja dokumentacije isključio mogućnost zloupotrebe.- Grad Šabac je u odnosu na ostale gradove otišao korak dalje tako što je umesto građana prikupljao neophodnu dokumentaciju (uverenje o prebivalištu izdato u Policijskoj upravi i prepis lista nepokretnosti iz Službe za katastar nepokretnosti). Na taj način izbegli smo bilo kakvu mogućnost zloupotrebe jer smo službenim putem umesto građana prikupljali dokumentaciju i utvrđivali tačne podatke, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i naveo da je u Šapcu od ukupnog broja izdatih rešenja 300 pravosnažnih.On je zahvalio svim donatorima koji su pomogli građanima čija je imovina oštećena tokom poplave. - O načinu raspodele donacija na području grada Šapca pohvalno su se izrazili, između ostalih, ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc i Karl-HajncVogel iz delegacije Evropske unije u Srbiji koji su se na licu mesta uverili u pravičnost raspodele pomoći. Grad Šabac je upravo zbog toga formirao centralnu bazu podataka koja sadrži informacije o dospeloj i uručenoj pomoći, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, gostujući danas u emisiji „Talasanje” Radio Beograda 1.

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

Šabac primer ostalim gradovima u Srbiji

Izvor: Beta OMS, 04.Nov.2014

- Šabac je odličan primer drugim gradovima i opštinama u Srbiji kako se prikuplja dokumentacija za izradu rešenja o državnoj pomoći za porušene i oštećene stambene objekte tokom majskih poplava. Do sada nemamo informaciju o sumnji u bilo koje rešenje izdato u Šapcu. Ostali gradovi nisu imali...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.