SDPS kritikuje odluku suda o rehabilitaciji Kalabića

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS kritikuje odluku suda o rehabilitaciji Kalabića

Socijaldemokratska partija Srbije saopštila je danas da nema nameru da se meša u rad sudske vlasti, ali da izražava čuđenje povodom današnje odluke Višeg suda u Valjevu da rehabilituje ratnog zločinca, četničkog komandanta i saradnika okupatora Nikolu Kalabića.

U saopštenju SDPS se navodi da ovakva sudska odluka predstavlja pokušaj revizije istorijiskih činjenica, na osnovu kojih je nesvosmisleno utvrđeno da je Kalabić, kao jedan od najviđenijih četničkih komandanata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktno odgovoran za zločine nad civilima u smederevskom, arnđelovačkom i kosmajskom kraju tokom 1943. i 1944. godine, kao i drugim krajevima bivše Jugoslavije.

- Umesto da se ponosimo svojim slavnom prošlošću i učešćem u slamanju nacizma i fašizma kao najvećih pošasti u modernoj ljudskoj istoriji, mi smo svedoci neslavnih rehabilitacija zločinaca i kolaboracionista kakav je bio Kalabić - navodi se u saopštenju.

Iz SDPS kažu da će se ta partija, kako se navodi, uvek boriti protiv izvrtanja i krivog tumačenja prošlosti i ukazivati da svaka rehabilitacija ratnih zločinaca predstavlja ruganje žrtvama koje je naša zemlja podnela u antifašističkoj borbi i oslobođenju od okupatora i njihovih pomagača.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Naslovna strana za subotu, 27. maj 2017.

Izvor: Beta, 27.Maj.2017, 10:16

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najveću pažnju su posvetili odluci Višeg suda u Valjevu da rehabilituje četničkog komandanta Nikolu Kalabića i ranjavanju dvadesetogodišnje devojke u pljački benzinske pumpe.ALO  -  U tekstu pod naslovom "Tajkuni iz Beograda...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.