Rusi predstavili prvi leteći motocikl (video)

Izvor: NovaEnergija.net, 26.Feb.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi predstavili prvi leteći motocikl (video)

Ruska startup kompanija Hoversurf testirala je prvi leteći motocikl pod nazivom Scorpion 3. Reč je o standardnom motociklu koji je dizajniran s tehnologijom drona, koja vozaču omogućuje da “poleti” i vozilom upravlja u zraku.
Scorpion 3 može podneti težinu od 120 kilograma i predviđeno je za samo jednu osobu. Leti na visini do 10 metara, može dostići maksimalnu brzinu od 50 kilometara na sat, a funkcioniše pomoću struje ili hibridne baterije. Uz standardni >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << pogon nakon punjenja može leteti oko 27 minuta, a uz hibridnu bateriju trajanje je produženo za barem još dva sata.
Leteći motocikl ima vrhunski sigurnosni mehanizam koji ograničava maksimalnu brzinu i visinu kako bi se sprečile nesreće, a njime mogu upravljati i amateri i profesionalci.
Motocikl je dostupan na tržištu po ceni od 150.000 dolara.

Izvor: Zimo.dnevnik.hr
Foto: PrintScreen

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.