Raste broj žrtava ebole

Izvor: VOA, 22.Sep.2014, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj žrtava ebole

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je širenje virusa ebole u Nigeriji i Senegalu, po svemu sudeći, zaustavljeno, iako je broj žrtava te bolesti u regionu porastao na preko 2.800.

Prema izveštaju ogranka Svetske zdravstvene organizacije u Africi, u Nigeriji nisu zabeleženi novi slučajevi zaraze od 8. septembra, a u Senegalu od 29. avgusta kada je zaražena prva i za sada jedina osoba. U izveštaju se naglašava da je epidemija u obe zemlje uglavnom suzbijena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << />
Broj obolelih u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu, međutim, raste. Ukupan broj zaraženih u zapadnoj Africi porastao je na 5.864, dok je do sada preminulo 2.811 osoba. U odvojenoj epidemiji ebole u Demokratskoj republici Kongou zaražena je 71 osoba, dok je 40 preminulo .

U međuvremenu, u zapadnu Afriku je doputovalo oko 60 američkih vojnika koji bi trebalo da pomognu u borbi protiv ebole. U region bi trebalo da bude poslato 3.000 američkih vojnika.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SZO: Od ebole umrlo 2.811 osoba

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 01:42

U zapadoafričkim zemljama od ebole je dosad umrlo 2.811 osoba, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, dodajući da je bolest "u osnovi obuzdana" u Senegalu i Nigeriji...SZO je navela da se, od 18. septembra, 5.864 ljudi zarazilo ebolom u pet afričkih zemalja...Kako je saopšteno, 181...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.