RASTE VODOSTAJ U prekidu lokalni put u Požegi, smirivanje od četvrtka

Izvor: Blic, 03.Maj.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASTE VODOSTAJ U prekidu lokalni put u Požegi, smirivanje od četvrtka

Vodostaji reka u Srbije danas su u porastu i oko 100 hektara zemljišta je poplavljeno u požeškom kraju usled izlivanja Zapadne Morave, zbog čega je u prekidu lokalni put Požega Prijanovići-Pilatovići.

Hidrolog u Hidrometeorološkom zavodu Srbije Dejan Vladiković je rekao da se smirivanje hidrološke situacije očekuje od četvrtka.

- Umereni su porasti vodostaja na gornjem toku Južne Morave, na reci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Toplici, na gorenjem toku Zapadne Morave, na Ibru, na reci Rasini kod Kruševca, na gornjem toku Timoka i u rekama donjeg Pomoravlja. U manjem su porastu vodostaji Kolubare i Jadra - rekao je Vladiković Tanjugu.

Pročitajte još:

U većem delu Srbije pada oko 20 litra kiše po kvadratnom metru, a Vladiković kaže da će u naredna 24 sata ostati na snazi žuti hidroalarm, što znači da će vodostaji doći do granice redovne odbrane od poplava.

- Na manjim bujičnim vodotocima ponegde će biti manjih izlivanja - kazao je Vladiković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlila se Zapadna Morava, 100 hektara pod vodom

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2016

Vodostaji reka u Srbije su u porastu i oko 100 hektara zemljišta je poplavljeno u požeškom kraju usled izlivanja Zapadne Morave. Na snazi žuti hidro-alarm...Hidrolog u Hidrometeorološkom zavodu Srbije Dejan Vladiković je rekao da se smirivanje hidrološke situacije očekuje od četvrtka..."Umereni...

Nastavak na Radio 021...

Zapadna Morava poplavila sto hektara kod Požege, Toplica ubrzano raste, u Pomoravlju meštani dežuraju

Izvor: Blic, 04.Maj.2016, 11:13

Usled izlivanja Zapadne Morave koja je noćas izašla iz korita u Požeškoj dolini potopljeno je oko sto hektara zemlje u selima Prilipac, Gugalj, Prijanovići i Pilatovići...Prema informacijama iz regionalnog Štaba za vanredne situacije kuće i pomoćni objeki nisu ugroženi, a vodostaj reke je u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.