Profesori protiv smanjenja časova latinskog

Izvor: Blic, 10.Mar.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesori protiv smanjenja časova latinskog

Profesori i saradnici Odeljenja za klasične nauke beogradskog Filozofskog fakulteta negodovali su danas zbog najavljenog redukovanja nastave latinskog jezika, predviđenog planom za reformu gimnazija.

U pismu ministru prosvete Žarku Obradoviću, Nacionalnom prosvetnom savetu, Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Komisiji za izradu nastavnog plana za reformu gimnazija, članovi odeljenja upozoravaju da je u predlogu zastupljenosti pojedinih predmeta u budućem gimnazijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << školovanju, nastava latinskog jezika smanjena.

Upravnik odeljenja prof. dr Vojislav Jelić rekao je Tanjugu da su predlogom predvidjena dva časa sedmično i to samo u prvom razredu.

"Bez obzira na to za koji će se smer ili modul učenik opredeliti u daljim razredima, on više nigde neće imati mogućnost da nastavi da uči latinski", rekao je Jelić.

Članovi odeljena predlažu da se, osim u prvom razredu svih gimnazija, latinski zadrži i u drugom razredu za sve smerove, a da se u jezičkom smeru taj predmet uvrsti među obavezne izborne predmete sa dva do tri časa sedmično, a da u 3. i 4. razredu, bude fakultativni predmet na svim smerovima sa dva časa sedmično.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Profesori: Ne ukidajte časove latinskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2011

BEOGRAD -..Profesori i saradnici Odeljenja za klasične nauke beogradskog Filozofskog fakulteta negodovali su danas zbog najavljenog redukovanja nastave latinskog jezika, predviđenog planom za reformu gimnazija...U pismu ministru prosvete Žarku Obradoviću, Nacionalnom prosvetnom savetu, Zavodu za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Profesori se protive smanjenju časova latinskog

Izvor: Glas javnosti, 11.Mar.2011, 07:09

BEOGRAD - Profesori i saradnici Odeljenja za klasične nauke beogradskog Filozofskog fakulteta negodovali su zbog najavljenog redukovanja nastave latinskog jezika, predviđenog planom za reformu gimnazija...U pismu ministru prosvete Žarku Obradoviću, Nacionalnom prosvetnom savetu, Zavodu za unapređivanje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.