Prioriteti ove godine su Koridori 10 i 11

Izvor: Akter, 25.Apr.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioriteti ove godine su Koridori 10 i 11

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Čačku da su prioriteti tog ministarstva u ovoj godini izgradnja Koridora 10 i pregovori oko izgradnje Koridora 11

"Ovo ministarstvo je postavilo prioritete za svaku godinu, a u 2015. godini prioritet je izgradnja Koridora 10 i pregovori oko izgradnje Koridora 11", rekla je Mihajlović novinarima u Čačku.

Ona je dodala da Ministarstvo saobraćaja i gradejvine stalno vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pregovore sa kineskim partnerima oko nastavka izgradnje Koridora.

"Oni imaju određene zahteve, a država ne želi da uzima kredit i želi da pronađe najbolje rešenje, pa makar koristili i zemljište pored puta i sve pomoćne objekte koje je moguće iskoristiti da bismo mogli da sklopimo određene ugovore i da počne da se gradi Koridor 11", rekla je Mihajlović.

Prema rečima ministarke, izgradnju Moravskog koridora nije bilo moguće planirati u ovoj godini zbog nedostatka novca, ali ona očekuje da će sledeće godine biti bolja materijalna situacija pa će moći da se radi i taj koridor.

Mihajlović je najavila da će Vlada Srbije uskoro doneti zaključak o upotrebi aerodroma u Lađevcima u civilno-vojne svrhe.

Ministarka je danas u Čačku razgovarala sa građanima u zgradi lokalne uprave u tom gradu i obišla stanove za socijalno stanovanje u naselju Obrež kod Čačka, gde su izgrađena 24 stana u šest lamela.

Izgradnja tih stanova je koštala 72 miliona dinara, a finansirali su ih lokalna samouprava i nadležno ministarstvo Vlade Srbije.

 Mihajlović je najavila novi program Vlade Srbije od 1.700 stanova za socijalno ugrožene koji će se raditi u naredne dve godine u više gradova u Srbiji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država će graditi još stanova za ugrožene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2015

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je država prihvatila novi program izgradnje 1.700 stanova za socijalno ugrožene na kojem će se raditi narednih godinu ili dve...Završena su 24 stana za socijalno stanovanje u čačanskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mihajlović: Ove godine prioritet koridori 10 i 11

Izvor: Blic, 25.Apr.2015

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Čačku da su prioriteti tog ministarstva u ovoj godini izgradnja Koridora 10 i pregovori oko izgradnje Koridora 11..."Ovo ministarstvo je postavilo prioritete za svaku godinu, a u 2015...godini prioritet...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.