Predstavljena gimnazija “Kreativno pero“

Izvor: BKTV News, 16.Apr.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena gimnazija “Kreativno pero“

Vaspitno-obrazovni sistem “Kreativno pero“ od juče je u svoj program uvrstio i gimnaziju, tako da sada u svojoj ponudi osim predškolskog i osnovne škole, ima i srednjoškolsko obrazovanje.

Prvoj generaciji gimnazijalaca, “Pero“ će svoja vrata otvoriti već u septembru ove godine, a svečanom prestavljanju gimnazije “Kreativno pero“ u Vili Jelena prisustvovali su učenici, roditelji, nastavnici, kao i brojni dugogodišnji prijatelji. Održana je i tradicionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << humanitarna aukcija uskršnjih jaja, na kojoj su prikupljena sredstva za lečenje Željka Novakova iz Kule, dečaka koji boluje od leukemije.

Na početku manifestacije direktorka škole Gordana Kedžić je pozdravila goste i predstavila kompletan program i misuju gimnazije, priznatu od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prisutni su imali priliku da vide i desetominutni film pod nazivom “Budućnost počinje ovde”, u kome je predstavljen dosadašnji rad “Kreativnog pera”.

“Ispisujemo novu stranicu Kreativnog Pera i ulazimo u jednu novu fazu napretka i daljeg razvoja.Pod okrilje svoje obrazovne zgrade, pored predškolske ustanove i osnovne škole, sada pristupa i gimnazija. Zaista je trenutak velike radosti!”, kaže direktorka Kedžić.
Program gimnazije opšteg smera omogućiće budućim učenicima prohodnost na sve fakultete u Srbiji, a u okviru fakultativne nastave gimnazijalci će moći da pohađaju Kembridž program. Prema rečima konsultanta Arijana Matijević  učenici će moći da uče i razvijaju se i kroz vannastavne aktivnosti poput naučnih projekata, takmičenja u znanju i sportu, angažovanja u školi i zajednici.

“Pored sertifikata dobijaju i znanje, razvijaju kritičko mišljenje, šire svoje vidike, i jednostavo sazrevaju. Mnogo su i spremniji da sutra budu uspešni studenti na fakultetu”, poručila je Milutinović.
Gimnazija “Kreativno pero” omogućiće i individualne razgovore sa roditeljima, roditeljske sastanke, dan otvorenih vrata, predavanja i gostovanja na časovima, kao i uvid u elektronski dnevnik i portfolio učenika.

“Mi imamo samo reči hvale i svakako ćemo nastaviti ovo naše zajedničko putovanje sa timom iz Kreativnog pera kroz osnovnu školu, a sigurna sam i kroz buduću gimnaziju”, kaže jedan od roditelja.

Nakon predstavljanja gimnazije, roditelji i prijatelji Kreativnog pera učestvovali su u tradicionalnoj aukciji uskršnjih jaja, koje su farbali i ukrašavali učenici. Srpska zastava, cvetovi, životinje i religiozni motivi našli su se na oslikanim jajima, koje su gosti mogli da izlicitiraju na svečanosti. Sav prihod od ove humanitarne aukcije otišao je na lečenje teško obolelog dečaka Željka Novakova iz Kule.
Autor: Aleksandra Gavrilović

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.