Pratt & Whitney imenovao Prince Aviation iz Beograda kao svoj novi autorizovani servisni centar

Izvor: TangoSix.rs, 31.Maj.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pratt & Whitney imenovao Prince Aviation iz Beograda kao svoj novi autorizovani servisni centar

Iako na najvećem sajmu poslovne avijacije u Evropi „EBACE 2016“, održanom protekle nedelje u Ženevi, nije bilo izlagača iz Srbije, jedna domaća kompanija ipak je dobila svoje mesto na ovom prestižnom događaju.
Naime, Pratt & Whitney, jedan od najvećih svetskih proizvođača avionskih motora zvanično je imenovao i predstavio Prince Aviation iz Beograda kao svoj novi, autorizovani servisni centar.
– Prince Aviation, koji je u domenu održavanja vazduhoplova >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i opreme sertifikovan u skladu sa Delom 145 (Part 145), i od strane Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva i od Evropske Agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA), poseduje gotovo decenijsko iskustvo održavanja motora kanadskog proizvođača kako na avionima u svojoj floti, tako i na poslovnim avionima koje održava za treća lica. – rekli su iz ove kompanije za Tango Six.
 
Pored prevoza putnika i obuke letačkog kadra Prince pruža usluge održavanja trećim licima / Foto: Prince Aviation– Prepoznajući to, kao i mogućnosti za dalji razvoj saradnje, Pratt & Whitney je nakon izvršenih provera tokom kojih je potvrđeno da ispunjavamo sve uslove i zahteve kanadske kompanije odlučio da nam dodeli status autorizovanog servis centra i titulu pružaoca usluga prvog reda (Prime Service Provider).
U domenu svojih odobrenja i ovlašćenja Prince Aviation će izvoditi radove održavanja motora iz familija JT15, PW500 i PW600 definisanih priručnicima za održavanje koji ne zahtevaju rastavljanje tople sekcije motora.- objašnjavaju u Princu.
Na svečanosti održanoj tokom sajma u Ženevi, Stewart Patience, direktor Pratt & Whitney-a za prodaju i aftermarket support u Evropi uručio je plaketu Srđanu Kragojeviću, tehničkom direktoru Prince Aviation-a ističući nadanje da je ovo samo početak dugoročne uspešne saradnje.
Govoreći za Tango Six, Srđan Kragojević je istakao da je ova autorizacija samo nastavak napora koji Prince Aviation ulaže u razvoj na polju održavanja vazduhoplova i opreme i dolazi kao rezultat procesa stalnog unapređenja i usavršavanja. Autorizacija Pratt & Whitney-a je prva u nizu, a iz Prince Aviation-a najavljuju nove dobre vesti u vremenu koje dolazi.
Tango Six je pre dve nedelje predstavio novu letelicu u floti beogradskog biz-jet operatera, Falcon 2000LXS.
The post Pratt & Whitney imenovao Prince Aviation iz Beograda kao svoj novi autorizovani servisni centar appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Kanađanima kompanija iz BG održava avio-motore

Izvor: B92, 31.Maj.2016

Beograd -- Jedan od najvećih svetskih proizvođača avionskih motora Pratt & Whitney, imenovala je Prince Aviation iz Beograda kao svoj novi autorizovani servisni centar...Kompanija Pratt & Whitney je nakon provera tokom kojih je potvrđeno da “Princ” ispunjava uslove i zahteve kanadske kompanije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.