Ponovno suđenje dečaku koji je nožem ranio napadače

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovno suđenje dečaku koji je nožem ranio napadače

Ponovni proces suđenja Krstanu Vukoviću (18), dečaku iz Kaća koji je u novembru 2012. godine u samoodbrani nožem povredio dvojicu starijih napadača koji su ga duže vreme reketirali i maltretirali, počeo je danas u Novom Sadu.

Sandara Anušić, iz udruženja "Stop nasilju nad decom" kaže da Krstan i njegova majka, moraju ponovo da prolaze kroz ceo proces, koji je za njih izuzetno bolan i mučan.

- Tužilac sve traži ispočetka, a Krstanovi napadači se nisu ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojavili. Hoće ponovno pregledanje snimaka, iako su pregledani mnogo puta, traži izjave Krstana, svedoka, čak i novi izveštaj sudskog veštaka - rekla je Anušić.

Ona dodaje da Krstanov advokat insistira da se na suđenje pojavljuju i dvojica Krstanovih napadača, ali kako tvrdi, jedan je u bekstvu, a drugi stalno menja adrese i ne može mu se ući u trag.

Krstan je odlukom Apelacionog suda, za prekoračenje nužne odbrane, osuđen na uslovnu kaznu i to vaspitnu meru od šest meseci do dve godine, uz nadzor Centra za socijalni rad, koji je svoje izveštaje trebalo da predaje sudu, uz mogućnost oslobađajuće presude nakon pola godine.

Ali, novosadski Apelacioni sud je usvojio žalbe i tužioca i branioca, koji su po okončanju postupka bili nezadovoljni presudom i naložio novo suđenje. Između ostalog, u obrazloženju ukinute, odnosno poništene prvostepene odluke, navodi se da su utvrđene povrede odredaba krivičnog postupka i da je izreka presude protivrečna samoj sebi.

Sledeće ročište zakazano je za 17. april.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovno suđenje Krstanu Vukoviću

Izvor: Blic, 05.Mar.2015

Ponovni proces suđenja Krstanu Vukoviću (18), dečaku iz Kaća koji je u novembru 2012. godine u samoodbrani nožem povredio dvojicu starijih napadača koji su ga duže vreme reketirali i maltretirali, počeo je danas u Novom Sadu...Sandara Anušić, iz udruženja "Stop nasilju nad decom" kaže da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.