Izvor: Politika, 24.Nov.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć stigla i iz Omana

Tokom protekle dve nedelje, Grkovići iz Obreža dobili pomoć u zimskoj garderobi, hrani, novcu, a nije izostao ni pribor za ručavanje koji je uz želje za srećnu slavu, Svetog Nikolu, stigao iz Beograda

U malenoj kući Grkovića u Obrežu, u ulici Gajića topole broj šest bilo je živo protekle nedelje. Naručena drva su stigla, prvi deo makar, pa su Duško, Zoran, Zorica i Anđela proveli dane i noći u seči i slaganju. Niska temperatura i nedostatak svetla nisu im bili ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << najmanji problem. Kažu, najvažnije je da su drva stigla!

– Nema više smrzavanja, i to je glavno. Slažemo polako ono što je pristiglo u improvizovanu šupu. Nije nešto posebno ugledna, ali smo zadovoljni jer prvi put posle dugo vremena imamo šta u nju da stavimo. Proteklih godina smo se grejali na kore, grančice, čak i na stari električni šporet. Skupljali smo se oko ringle, pa ko koliko uspe da se ugreje. Prednost su imala deca i moja majka, a ja sam ionako najveći deo dana u selu, na radu – kaže nam zadovoljno Duško.

Inače, vredno je spomenuti i to da su tokom protekle dve nedelje Grkovići dobili pomoć u zimskoj garderobi, hrani, novcu, a nije izostao ni pribor za ručavanje koji je uz želje za srećnim proslavljanjem slave Svetog Nikole stigao iz Beograda. Da stvar bude zanimljivija, novčana pomoć stigla je i iz dalekog Omana od darodavca koji je za sada hteo da ostane anoniman.

– Čovek me je nazvao, pitao da li sam ja Duško Grković i kada sam odgovorio poslao je novac preko Pošte. U prvo vreme mi se činilo da me neko zavitlava, ali nije bilo tako. Zahvalan sam svima koji su pomogli i koji pomažu meni i mojoj deci. Drva smo svi sekli do iza ponoći. Zaista vam ne mogu opisati koliko smo radosni bili. Ovo je najviše što je ikada iko uradio za nas. Šta god da kažem, bilo bi malo – priča nam ushićeno Duško.

 – Jedan čovek iz Novog Sada nas je posetio nedavno i nagovestio da bi mogao da nam ostavi građu od kuće koju ruši. Na nama je da obezbedimo prevoz materijala do Obreža. Godinama maštam da nešto uradim sa ovom mojom trošnom i lošom kućom, da napravim kupatilo, da uredim dečiju sobu... Ako bih uspeo u ovom poduhvatu koji su pokrenuli dobri ljudi, možda bi se taj san i ostvario. Ako ne, opet hvala svima koji su smogli snage da pomognu. To mnogo znači, posebno kada su vremena teška, kada je teško doći do novca. Nikada nismo imali više sreće, a ja nikada nisam imao toliko elana. Od toga nema ništa vrednije.

----------------------------------

Otvoren i račun za pomoć

Grkovići nisu sami i družina „Plavog cveta” protiv koje smo se pre više nedelja pobunili trenutno je u uzmaku. Svi oni koji žele da pomognu da ova borba dobije pobednički epilog, a Grkovići novi krov nad glavom pod kojim bi naredne godine mogli da dočekaju Svetog Nikolu, mogu posetiti fejsbuk-stranicu: „Držimo se zajedno – pomoć za Grkoviće” i uplatiti novac na dinarski račun u Vojvođanskoj banci broj: 355000320038468469.

S. Lapčević

objavljeno: 25.11.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.