Položeno cveće na Srđanovom bulevaru

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeno cveće na Srđanovom bulevaru

Predstavnici nevladine organizacije Forum Bošnjaka (FB) položili su danas cveće na bulevaru u Podgorici, nazvanom po Srđanu Aleksiću iz Trebinja, koji je ubijen tokom rata u BIH kada je pokušao da od vojnika bosanskih Srba odbrani svog sugrađanina, Bošnjaka Alena Glavovića.

"Srđan je heroj ljudskosti i heroj za sve generacije, svetionik kako i na kojim principima ljudi mogu da grade i uvažavaju jedni druge i da se čuvaju ideologija i sumanutih vođa koji dovode do nesrečha >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kakve su nam se dešavale devedestih godina", rekao je predstavnik FB Mirsad Rastoder.

Gradska vlast Podgorice ranije je odlučila da jedan od novih bulevara nazove po Srđanu Aleksiću.

"To je najmanje što smo mogli da učinimo da se ne zaboravi Srđanov čin", rekao je danas predsednik Skupštine Podgorice Đordije Suhih.

On je istakao da je Srđan Aleksić i u vreme bezumlja na području bivše Jugoslavije pokazao da humana i jaka ličnost može ostati čovjek "i u tom opštem ludilu".

Srđan Aleksić je ubijen 1993. u Trebinju, u pokušaju da od pripadnika vojske kojom je komandovao Radovan Karadžić, odbrani Bošnjaka Alena Glavovića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.