Položen kamen temeljac Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu

Izvor: RTS, 23.Okt.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen kamen temeljac Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu

Druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka u kome će prema procenama biti zaposleno oko 3.000 inženjera, profesora i asistenata, počela je polagnjem kamena temeljca.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je kamen temeljac i najavio da će u narednih nekoliko godina, pored Naučno-tehnološkog parka, biti izgrađena i nova zgrada Radio-televizije Vojvodine, Žeželjev most, kao i nova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zgrada Hitne pomoći.

"Biće realizovano mnogo novih velikih investicionih projekata, što još jednom potvrđuje da je bolje raditi zajedno i na projektima učestvovati prema finansijskoj snazi, a ne kao što je to često do sada bio slučaj, trošiti novac na nevažne i nepotrebne stvari", rekao je Mirović.
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić rekla je da je cilj vlade da Srbija ima više IT stručnjaka i uslova za realizaciju njihovih ideja, za start-ap kompanije za proizvodnju softvera, i za izvoz ne samo domaćeg znanja, nego i za izvoz proizvoda koji nastaju u Srbiji.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je naučno-tehnološki park u Novom Sadu jedan od četiri takva parka, koji će u naredne četiri godine biti izgrađeni u Srbiji.
Dekan FTN-a Rade Doroslovački naveo je da će u zgradi Naučno-tehnološkog parka na površini od 10.000 kvadratnih metara biti učionice i kabineti, u kojima će moći da radi mnogo više profesora i asistenata, posebno u IT sektoru, čime će se školovati i veći broj inženjera za kojima postoji potražnja na tržištu.
Projekat vredan 12,6 miliona evra, predviđa izgradnju objekta na 29.000 kvadratnih metara, od čega će 10.000 biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka (FTN), a ostatak prostora biće namenjen kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta.
Izvođač radova je italijanska kompanija Italijana Kostrucioni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka

Izvor: NoviSad.com, 23.Okt.2016

Polaganjem kamena temeljca danas je u Novom Sadu počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka. Reč je o investiciji vrednoj oko 12,6 miliona evra, koja će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.