Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednicima isplaćeno šest milijardi dinara

Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji je, po osnovu uredbe o regresiranju repromaterijala u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji, isplaćeno više od 6,02 milijarde dinara, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ljubiša Dimitrijević.

Dimitrijević je kazao da je, po osnovu te uredbe, regres od 10.000 dinara po hektaru površine zasejane ratarskim ili povrtarskim kulturama dobilo oko 50 odsto registrovanih poljoprivrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gazdinstava, kojih u Srbiji ima 412.000, odnosno 65.000 više nego prošle godine. Broj registrovanih gazdinstava je povećan zbog mera subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje, koje je donelo resorno ministarstvo, kao i zbog novog pristupa poljoprivrednim gazdinstvima, kroz neposrednu komunikaciju preko „Poljoprivrednog informatora", koji je na kućnu adresu dobilo svako registrovano gazdinstvo u Srbiji, rekao je Dimitrijević. On je dodao da je u toku obrada podataka, odnosno preostalih zahteva za isplatu regresa i resorno ministarstvo sa Upravom za trezor ima veoma dobru saradnju, tako da se ubrzano radi da bi što pre bile u potpunosti izmirene obaveze ministarstva prema poljoprivrednicima. Uredbom o regresiranju repromaterijala u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji, poznatijoj kao „10.000 dinara po hektaru", pravo na regres imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva koja su do 31. marta prijavila proizvodnju i površine pod ratarskim i povrtarskim kulturama. Regres od 10.000 dinara po hektaru namenjen je za nabavku repromaterijala za proizvodnju, od čega je 4.000 dinara po hektaru namenjeno za nabavku dizel goriva, odnosno evrodizela, 3.500 dinara za kupovinu mineralnog đubriva, a 2.500 dinara po hektaru za nabavku deklarisanog semena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Regres za agrar 6 milijardi RSD

Izvor: B92, 26.Maj.2008

Beograd -- Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima po osnovu Uredbe o regresiranju repromaterijala u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji isplaćeno više od šest milijardi dinara...Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ljubiša Dimitrijević kaže da je na osnovu...

Nastavak na B92...

Poljoprivrednicima isplaćen ‘'regres''

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008

BEOGRAD - Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji je, po osnovu Uredbe o regresiranju repromaterijala u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji, isplaćeno više od 6,2 milijarde dinara, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.