Počeo upis srednjoškolaca

Izvor: S media, 13.Jul.2011, 02:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo upis srednjoškolaca

Upis nove generacije srednjoškolaca u Srbiji počeo danas i trajaće do subote, 16. jula.

Danas će biti objavljen raspored đaka po školama, a istog dana počeće i upis u prvom roku. Drugi upisni rok za preostala nepopunjena mesta u srednjim školama počeće dan kasnije, 14. jula, i trajaće do 16. jula.

Zbog malih plata neće da uče decu s hendikepom

Oslobađanje od školarine u nadležnosti fakulteta

Đaci previše >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << beže iz škole!

Iz Republičke prosvetne inspekcije poručuju da roditelji prilikom upisa djaka nisu dužni da plaćaju nikakve nadoknade i pozivaju roditelje da nadležnoj lokalnoj prosvetnoj inspekciji prijave ukoliko neka škola uslovljava upis uplatom "djačkog dinara".

Ove godine prvi put se polagala mala matura - završni ispit na kraju osnovnog školovanja. Polagali su svi djaci osmog razreda, bez obzira na to da li žele da nastave školovanje, a testiranje se nije mnogo razlikovalo od dosadašnjih kvalifikacionih ispita za upis u srednje škole.

Ove godine na testovima iz jezika i matematike osmaci su imali 50 odsto potpuno poznatih zadataka, 25 odsto delimično poznatih i 25 odsto nepoznatih zadataka.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština završila rad!

Izvor: S media, 13.Jul.2011

Skupština Srbije završila je pretres svih tačaka dnevnog reda šeste vanredne sednice u ovoj godini, a poslanici će se o njima izjasniti sutra. ..Poslanici će sutra glasati ukupno o 13 zakonskih i drugih akata, među kojima su zakoni iz oblasti bibliotekarstva, kao i predložene izmene zakona o...

Nastavak na S media...

Počeo upis srednjoškolaca

Izvor: Blic, 13.Jul.2011

Upis nove generacije srednjoškolaca u Srbiji počeo je danas i trajaće do subote, 16. jula, a iz Ministarstva proste i nauke roditeljima poručuju da se prilokom upisa ne plaćaju nikakve nadoknade...Upis djaka traje od 8 do 15 časova, a od dokumentacije treba poneti svedočanstva završenih razreda...

Nastavak na Blic...

Počeo upis srednjoškolaca

Izvor: RTS, 13.Jul.2011

Od danas do subote traje upis za novu generaciju srednjoškolaca. Spisak preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu biće objavljen u školama posle 15 časova. ..Upis nove generacije srednjoškolaca počeo je danas i trajaće do subote, 16. jula. U matičnim osnovnim školama od 15 časova biće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.