Patrijarh Irinej služi Vidovdansku liturgiju u Gračanici

Izvor: Blic, 28.Jun.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej služi Vidovdansku liturgiju u Gračanici

Patrijarh sprski Irinej u porti manastira Gračanica jutros služi Vidovdansku liturgiju kojoj prisustvuje oko 1.000 Srba iz svih krajeva Srbije, ali i iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije.

Liturgiji, koja će biti završena pričešćem, prisustvuju princ Aleksandar Karađorđević, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, državni sekretari u tom ministarstvu Oliver Ivanović i Zvonimir Stević, predstavnici stranaka u Srbiji, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << života Srbije.

Sve protiče mirno, bez incidenata, a prilaze Gračanici kontrolište kosovska policija.

Vidovdanske svečanosti će danas biti nastavljene dodelom priznanja "Majka devet Jugovića" porodicama koje imaju četvoro i više dece.

Obležavanje Vidovdana završava se na Gazimestanu parastosom palim srpskim junacima u Kosovskoj bici 1389. godine.

Parastos će služiti patrijarh sprski Irinej.

Povezane vesti: Patrijarh: Rešenje za Kosovo treba da zadovolji obe strane Patrijarh Irinej stigao u Gračanicu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vidovdan - temelj srpskog identiteta

Izvor: Press, 28.Jun.2011

Sa svih strana - Svečanoj liturgiji u Gračanici prisustvovalo je oko 1.000 Srba iz svih krajeva Srbije, ali i iz Crne Gore i Republike Srpske.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.