PREVARENI SRBI STIŽU IZ IRAKA

Izvor: Kurir, 27.Nov.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVARENI SRBI STIŽU IZ IRAKA

BEOGRAD - Samo da su živi i zdravi! Radnici koji su jedva spasli živu glavu iz Erbila u Iraku, gde su pre desetak dana otišli da rade, a ostali bez posla, para, smeštaja i pasoša, juče su oko 22 sata stigli u Istanbul.

BEOGRAD - Samo da su živi i zdravi!

Radnici koji su jedva spasli živu glavu iz Erbila u Iraku, gde su pre desetak dana otišli da rade, a ostali bez posla, para, smeštaja i pasoša, juče su oko 22 sata stigli u Istanbul. Odatle su autobusom direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << krenuli za rodni grad Teslić. Njih 17, među kojima je petoro Srba, 11 Bošnjaka i jedan Hrvat, putovali iz Iraka do Turske oko 31 sat.

Prema rečima Senade Ibrahim Kadić (40), čiji je muž Ahmet (41) u toj grupi, čim budu stigli kući, tužiće Zorana Ristikića iz Teslića, koji se predstavio kao zastupnik firme „E. E. Baumontage“ Eugena Ejriha, preko koje su otišli u Irak. Kako ona kaže za Kurir, Opština Teslić juče je uputila autobus u Istanbul da preveze radnike do kuće.

- Ahmet mi se javio juče po podne i rekao da tek oko 10 uveče stižu u Istanbul. Svi su bolesni. Znam da su tokom puta pili kafu. Da li su jeli, nije hteo da mi kaže.  - kazala je ona za Kurir.

(R. B.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prevareni i napušteni u Iraku: 17 radnika iz Teslića se vraća kući

Izvor: Blic, 27.Nov.2011

Sedamnaest radnika iz Teslića, koji su bili zatvoreni u kurdskom gradu Erbil u Iraku jer su im istekle dozvole za boravak i rad, juče su krenuli prema Istanbulu, odakle će dalje biti transportovani za BiH...To su „Blicu" rekli juče nadležni u opštini Teslić, koji su ovu informaciju dobili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.