Odložena primena uredbe o platama u zdravstvu

Izvor: Kurir, 28.Jun.2012, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena primena uredbe o platama u zdravstvu

BEOGRAD - Primena Uredbe o platama za zaposlene u zdravstvenim ustanovama odlaže se za tri meseca i počeće 1. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Srbije.

"Na predlog Ministarstva zdravlja, Vlada Srbije usvojila je juče izmenu Uredbe o platama za zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Predloženom izmenom predviđeno je da počne da se primenjuje na obračun i isplatu plata zaposlenih u zdravstvenim ustanovama od 1. oktobra 2012. godine, umesto od 1. jula >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako je prvobitno predviđeno", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je procenjeno da je odlaganje primene Uredbe za tri meseca neophodno da bi se obezbedili nesmetan rad i funkcionisanje zdravstvenih ustanova, i neometano pružanje zdravstvene zaštite građanima.

"Uredba o platama za zaposlene u zdravstvenim ustanovama uvodi radni učinak kao element za obračun plate svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu, kako bi se uspostavio sistem nagrađivanja prema rezultatima rada", navodi se u saopštenju.

Promena načina finansiranja je prioritet u zdravstvenoj politici i opšti interes, ističe se u saopštenju.

Deo zaposlenih je ranije najavio za sutra obustavu rada zbog tog propisa.

Sindikat odustao od štrajka

Republički odbor Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti doneo je na današnjoj sednici odluku o odlaganju najavljenog jednočasovnog štrajka upozorenja posle odluke vlade da odloži primenu sporne uredbe o koeficijentima za obračun plata.

Štrajk je bio zakazan za sutra, 29. juna od 11 do 12 sati u svim ustanovama u kojima taj sindikat ima članstvo.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odložena primena uredbe o platama u zdravstvu

Izvor: NaDlanu.com, 28.Jun.2012

BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Primena Uredbe o platama za zaposlene u zdravstvenim ustanovama odlaže se za tri meseca i počeće 1. oktobra, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo zdravlja Srbije... BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) - Primena Uredbe o platama za zaposlene u zdravstvenim ustanovama odlaže...

Nastavak na NaDlanu.com...

Odložena primena uredbe o platama za zaposlene u zdravstvu

Izvor: Banke.Online.rs, 29.Jun.2012, 10:14

Vlada Republike Srbije usvojila je juče, na predlog Ministarstva zdravlja, izmenu Uredbe o platama za zaposlene u zdravstvenim ustanovama kojom je predviđeno da ona počne da se primenjuje na..

Nastavak na Banke.Online.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.