Obradović: Drugo polugodište počinje na vreme

Izvor: Blic, 28.Dec.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Drugo polugodište počinje na vreme

Ministar nauke i prosvete Žarko Obradović izjavio je danas u Kraljevu da će drugo polugodište početi bez štrajka prosvetnih radnika, kao i da je isplata zaostalih jubilarnih nagrada obaveza lokalnih samouprava.

Obradović, koji je u Kraljevu prisustvovao svečanosti povodom završetka sanacije školskih objekata od posledica zemljotresa, rekao je da ne očekuje da će se narednih godina ponavljati problem isplate >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jubilarnih nagrada.

Isplata jubilarnih nagrada je obaveza lokalnih samouprava, a ministarstva su spremna da pomognu u izuzetnim slučajevima, naveo je Obradović.

On je dodao da su lokalne samouprave koje nemaju sredstava u budžetu obaveštene preko Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) da se obrate Ministarstvu finansija.

Obradović je naglasio da izmenama Zakona o porezu na zarade većina lokalnih samouprava ostvaruje veći prihod, ali da pojedine nisu shvatile da treba sredstva da troše i za jubilarne nagrade, nego ih troše u druge svrhe.

Prema njegovim rečima, "slaba karika" u tom procesu su pojedini gradonačelnici i predsednici opština, od kojih su mu neki preneli da nisu čak ni znali da imaju obavezu da isplate jubilarne nagrade prosvetnim radnicima.

Obradović kaže da su sa ovom situacijom upoznati i sindikati, da su i oni dostavili spisak gradova i opština koji duguju prosvetarima.

Posle sastanka 15. decembra, kada su sindikati upoznati sa ekonomskom politikom za 2012. i kada je potpisano produženje Posebno kolektivnog ugovora, nema otvorenih pitanja u komunikaciji sa sindikatima, naglasio je ministar nauke i prosvete.

Obradoviću je u Kraljevu uručena zahvalnica Školske uprave Raško okruga i kraljevačkih škola za izuzetan doprinos sanaciji.

Povezane vesti: Prosvetari najavili štrajk Prosvetari u četvrtak pregovaraju sa predstavnicima vlade U ponedeljak štrajk upozorenja u školama Prosvetari prete štrajkom zbog nagrada, Obradović obećao isplate Obradović za sutra najavio razgovor sa sindikatima prosvete

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugo polugodište počinje na vreme

Izvor: RTV Pink, 28.Dec.2011

. . . Ministar nauke i prosvete Žarko Obradović izjavio je danas u Kraljevu da će drugo polugodište početi bez štrajka prosvetnih radnika, kao i da je isplata zaostalih jubilarnih nagrada obaveza lokalnih samouprava. .

Nastavak na RTV Pink...

Za 20 dana 500 prijava nasilja u školi

Izvor: Mondo, 28.Dec.2011

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je danas u Kraljevu da je veliki broj poziva potpuno opravdao uvođenje linije za prijavu nasilja u školama.

Nastavak na Mondo...

Obradović: Drugo polugodište počinje na vreme

Izvor: Glas javnosti, 29.Dec.2011, 07:18

KRALJEVO - Ministar nauke i prosvete Žarko Obradović izjavio je u Kraljevu da će drugo polugodište početi bez štrajka prosvetnih radnika, kao i da je isplata zaostalih jubilarnih nagrada obaveza lokalnih samouprava...Obradović, koji je u Kraljevu prisustvovao svečanosti povodom završetka sanacije...

Nastavak na Glas javnosti...

Umesto strajka, na sud

Izvor: Radio Centar 987, 29.Dec.2011

Ministar nauke i prosvete Srbije zarko Obradovic rekao je juce u Kraljevu da je potpuno ubedjen ce drugo polugodiste poceti na vreme i ponovio da je isplata zaostalih jubilarnih nagrada obaveza lokaln..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.