Nove žrtve epidemije ebole

Izvor: VOA, 06.Avg.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve epidemije ebole

Druga potvrđena žrtva ebole u Nigeriji je medicinska sestra koja je prošlog meseca lečila Amerikanca, poreklom iz Liberije Patrika Sojera, koji je prva nigerijska žrtva tog opakog virusa, s obzirom da je umro u Lagosu. Sojer je prethodno zadobio infekciju u Liberiji.

U međuvremenu, državna novinska agencija Saudijske Arabije prenosi da se sumnja da je jedna osoba danas umrla od ebole u Džedi, uprkos dvodnevnom intenzivnom tretmanu u bolnici. On je dobio simptome ebole posle dvodnevnog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << poslovnog puta u Sijera Leone - jednu od tri zemlje, uz Liberiju i Gvineju, koje su u epicentru epidemije.  Zdravstveni zvaničnici u Saudijskoj Arabiji poslali su uzorke u strane laboratorije kako bi dobili potvrdu da li je pacijent umro od ebole.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je ukupno od ebole do sada stradalo 932 ljudi, od ukupno više od 1.700 obolelih.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.