Nova SMS prevara

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova SMS prevara

Poslednjih dana građanima je na mobilni telefon stizala poruka iz inostranstva sa molbom da pozovu na broj 0079542134398.

U pitanju je još jedna SMS prevara, koja može da vam napravi račun od nekoliko hiljada dinara u veoma kratkom roku. Sumnjive poruke počele su da stižu od ponedeljka, a s obzirom na to da to nije prvi put da se iz inostranstva organizuju SMS prevare, alarmirani su mobilni provajderi kako bi sprečili veću štetu.

- Nadležne službe Telekoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbija su, nakon prijave od strane korisnika da su dobili poruke sadržine „zovi me molim te 00795...“, preduzele su odgovarajuće aktivnosti u cilju zaštite korisnika. Odrađena je zabrana pozivanja iz mreže pozivaju međunarodne brojeve koje su korisnici dobijali u porukama i brojeve sa kojih su poruke poslate, kao i zabrana primanja SMS-ova sa tih inostranih brojeva - kažu u Telekomu Srbija napominjući da korisnici ove poruke ignorišu.

Pozivi na taj broj se uvek tarifiraju skuplje. Međutim, ovde dolazi do zloupotrebe, pa se tako pozivom na ovaj broj automatski skida novac

Prijave o sumnjivim porukama dobio je i provajder Vip mobajl, koji takođe savetuju da se na ovakve poruke ne odgovara, niti da se pozivaju brojevi koji su navedeni.

- U sektoru za visokotehnološki kriminal navode da se radi o negeografskom broju.

- Ovi servisi otvaraju se u inostranstvu, a vlasnici se registruju kod provajdera pod izgovorom da organizuju igre na sreću ili daju astro savete - kaže Saša Živanović, načelnik tog odeljenja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Još jedna sms prevara

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2015

Poslednjih dana građanima je na mobilni telefon stizala poruka iz inostranstva sa molbom da pozovu na broj 0079542134398...U pitanju je još jedna SMS prevara, koja može da vam napravi račun od nekoliko hiljada dinara u veoma kratkom roku. Sumnjive poruke počele su da stižu od ponedeljka, a s obzirom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.